Кожен другий бреше про причину відсутності на робочому місц

Приватні бізнесмени виявилися найбільш брехливими: всі підприємці, які брали участь в опитуванні Joblist.ru, зізналися в брехні на роботі.

Другими в списку брехунів є керівники відділів і підрозділів, менеджери середньої ланки. 80% з них зізналися в тому, що не говорять правду. На третьому місці виявилися інженери та технологи: 80% зізналися, що їм доводиться брехати на роботі.

Четверте місце займають держслужбовці (колегам і клієнтам брешуть 69% з них). П’ятою найбільш брехливою професією є військовослужбовці - 67% з них зізналися, що брешуть на роботі.

Продавці, секретарі, водії, охоронці за результатами дослідження виявилися найбільш чесними, тільки 53% з них зізналися в неправді на роботі.

Опитування виявило причини брехні та показало загальну картину неправди на роботі. Так, більше половини опитаних (59%) періодично брешуть на роботі. З них 5% роблять це постійно. 55% брешуть начальству. 37% - клієнтам/замовникам, а 35% - колегам. Всім брешуть - 16%, а підлеглим - 13% респондентів.

Найбільш популярна тема неправди - відсутність на робочому місці. Справжні причини приховують 53% респондентів. Про виконання своїх обов'язків брешуть 41% респондентів, така ж кількість бреше про особисте життя.

Нещирість найчастіше виправдується роботою - 56% розповіли, що в їхній роботі по-іншому не можна. 24% опитаних жінок і 19% чоловіків зізналися: їм соромно зізнатися в справжніх причинах.

Кожен десятий респондент стверджує, що говорити неправду виходить саме собою.

Практично кожний третій росіянин (27%) упевнений, що йому брешуть колеги. 12% в обличчя кажуть брехунам-товаришам по службі, що виявили брехню, 70% опитаних розповіли, що викривають колег у неправді в залежності від ситуації, 18% - не викривають взагалі.

Чоловіки, за даними порталу, брешуть більше жінок - 9% проти 2%.

Опитування проведене порталом з пошуку роботи Joblist.ru 18-25 липня 2011 року серед 1600 працюючих жителів по всій Росії.

За матеріалами: BFM.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад