Босом може бути кожен

Учені Північно-східного університету стверджують, що з роль боса цілком комфортно може виконати будь-яка людина, тоді як на роль підлеглого підходить далеко не кожен.

Дослідження охопило 138 студентів старших курсів, яких розбили по парах для рольової гри, яка передбачала керування картинною галереєю. До початку гри кожному учасникові стояло дати відповідь на запитання, яку роль вони хотіли б грати - начальника чи підлеглого, однак ролі між учасниками розподілялися навмання.

Пари мусили вибрати картини для виставки в галереї. Люди, які одержали роль боса проти своєї волі, були самовпевнені та взагалі поводилися так, як і личить начальникові. А ті, хто став підлеглим проти своєї волі, обурювалися тим фактом, що їм дісталася більш низька позиція, і намагалися домінувати, хоча їх «робота» цього не припускала. Тобто ті працівники, які прагнуть до більш високого становища, можуть стати агресивними та погано виконувати свої обов'язки, якщо не одержують довгоочікуваного підвищення. Вони можуть включитися в боротьбу за владу, що може ускладнити відносини в колективі.

Це відкриття, на думку вчених, може допомогти менеджерам у розумінні динаміки офісного життя, нормалізації психологічного мікроклімату та досягненні більших результатів праці.

За матеріалами: http://www.infomaniya.ru/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад