Перше робоче місце: освоюємося на позиції

Сьогодні поговоримо про те, як допомогти освоїтися «зеленому» фахівцеві на першому робочому місці.

Перша робота - як перша любов, ніколи не забувається!

Випускники вишів усмоктують всю інформацію ніби губка: принципи роботи, правила внутрішнього розпорядку, стосунки в колективі... В залежності від того, як людина розпочне працювати: з вогником або повільно, буде залежати й вся її подальша кар'єра. Фахівці в області рекрутменту стверджують, що саме перша робота впливає на стереотип мислення, що здобувається людиною, формуючи при цьому базові професійні цінності.

Теорія ніщо в порівнянні з практикою.

Усі знають, що програми з навчання студентів далекі від реальності, тому «старші товариші» починають навчати розуму новачків, а ті, у свою чергу, намагаються не підвести та усе помалу переварюють.

Ой, який гарненький!

У перший робочий день молодим фахівцем можуть зацікавитися майже всі співробітники, проте пам’ятайте, що цей інтерес хвилинний, його не буде вже через тиждень. Головне, на першій зустрічі впоратися з хвилюванням і грамотно себе презентувати, адже треба вчитися грамотно будувати взаємини в колективі.

Працювати, працювати та ще раз працювати...

Усі знають, що спочатку людина працює на те, щоб одержати повагу колег, а потім вже - повага працює на неї. Зберігайте привітний вигляд, ставтеся товарисько до усіх без винятку, дотримуйтеся правил офісного етикету та... працюйте, працюйте, працюйте. Якщо виникає проблема, не соромтеся поставити запитання, адже людині, тим більше новачкові, властиво помилятися. Поки ви серед «зелених», попит на вас буде невеликий, постарайтеся не стати жертвою моббінгу начальника, попри все те, що вам потрібно навчитися проявляти в емоціях стриманість і тактовність, а свою самовпевненість поки відкладіть до того часу, доки у вас повністю не мине період адаптації на новому робочому місці...

Джерело: http://naim.ru/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад