Чи правильно ви ставите перед собою мету?

Дайте відповіді на кожне з запитань («так» або «ні»). У випадку декількох «вкладених» питань відповідь «так» можлива тільки за умови позитивної відповіді на всі запитання. Робіть необхідні позначки прямо в тесті та виписуйте на окремий чистий аркуш паперу всі ідеї, які виникають при цьому. Не кваптеся. Відповідайте на всі запитання. Якщо ви не можете відповісти на запитання, що перебуває в межах вашої компетенції, відповідайте «ні». Будьте максимально чесними - ви відповідаєте для себе! УДАЧІ!

1. Чи маєте ви чітке уявлення про те, яким/якою хотіли б себе побачити років через п'ять? (ТАК/НІ) 
2. Чи маєте ви чітке уявлення про те, яким через п'ять років повинен бути ваш бізнес або компанія, у якій ви працюєте? (ТАК/НІ) 
3. Чи записане ваше уявлення/бачення по пунктах 1 і 2 десь на папері? (ТАК/НІ) 
4. Чи існує перелік чітких цілей, які стоять перед вами на цей рік? (ТАК/НІ) 
5. Чи є у вас орієнтовні мети, які ставляться з діапазоном у тиждень або місяць, для досягнення певних більш довгострокових цілей? Чи переконані ви в тому, що ваша щоденна робота наближає вас до цим цілей? (ТАК/НІ) 
6. Чи завжди ви чітко знаєте, чому/навіщо виконується конкретна робота/дія/крок? І не буває так, що щось робиться, тому що хтось інший це робить або тому що «ми завжди так робили»? (ТАК/НІ) 
7. Чи завжди вимірні мети, які ви ставите перед собою або підлеглими? Чи завжди ви можете визначити, чи досягли мети, або наскільки її досягли? (ТАК/НІ) 
8. Чи розбиваєте ви складну мету на прості підцілі, які в підсумку повинні привести до неї? (ТАК/НІ) 
9. Чи завжди ви ставите перед собою тв перед підлеглими нехай дуже складні, але все-таки досяжні цілі? (ТАК/НІ) 
10. Чи завжди ви знаєте, до чого приведе досягнення даної конкретної мети? Навіщо потрібен цей результат? Заради чого це робиться? (ТАК/НІ) 
11. Чи завжди ваші мети мають чіткі часові рамки (конкретна дата досягнення)? (ТАК/НІ) 
12. Чи часто ви записуєте мети на папері? (ТАК/НІ) 
13. Чи можете ви з впевненістю та відповідально заявити, що мети, які ви ставите перед собою та підлеглими, досягаються? Чи задоволені ви тим, наскільки вони досягаються? (ТАК/НІ) 

Якщо ви відповіли «Так» на всі 13 питань — ви велика людина, яка вже досягла дуже багато чого та доможеться практично всього, чого захоче.

Якщо відповідей «Так» вийшло 10–12 — подумайте про те, як довести результат до максимально можливого. І зробіть це - у вас вийде.

При результаті в 4–9 «Так» згадайте про те, що «коли не відають далеких дум, не уникають близьких прикростей».

При результаті в 3 і менше «Так» — вітаю, ви — «середньостатистичний співробітник середньостатистичної компанії», подивіться на наведені вище 13 запитань і подумайте, як перестати бути «статистичною посередністю». Якщо захочете - у вас вийде...

Але головне, наскільки б менше 13 відповідей «Так» у вас не було, не заспокоюйтеся, поки їх не буде 13! Крок за кроком! Спроба за спробою! Дійте!

Джерело: http://www.hr-portal.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад