У 6 вишах з'явиться нова спеціальність

У шести українських вишах вводять нову спеціальність - менеджер об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) і керуючої компанії.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ разом з Міністерством освіти та науки, молоді та спорту вирішили на базі шести вишів створити нову спеціальність - менеджер ОСББ і керуючої компанії.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ - керівник апарата Григорій Семчук, повідомляє ZN.UA.

"Ми зараз підготували наказ, погоджуємо з Міносвіти. Вибрали шість базових університетів і інститутів по Україні, де будемо вчити людей на керівників. І ОСББ, і керуючих компаній. Будемо видавати сертифікат. Це, до речі, нова спеціальність з'являється", - зазначив заступник міністра.

На його думку, лише масове створення ОСББ і керуючих компаній зможе створити конкуренцію в житлово-комунальному господарстві.

"Все потрібно вирішувати в комплексі: створювати ОСББ, створювати керуючі компанії, які б приймали групу будинків на обслуговування. Так працює схема в усьому світі. Ми відразу введемо договірні відносини між керуючою компанією та мешканцями. З іншого боку - на конкурсній основі беремо виробників послуг. Є конкуренція - якість поліпшується, грошей залишається більше", - повідомив Семчук.

Зазначимо, що ОСББ - це об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад