Цього літа шукачам набагато легше знайти роботу

Рекрутингові компанії зазначають високу активність компаній щодо залучення нових фахівців, незважаючи на літній період. За даними рекрутингового порталу hh.ua, у червні кількість вакансій виросла на третину в порівнянні з попереднім місяцем і в 4 рази в порівнянні з червнем 2010 року.

Цікаво, що в той час як роботодавці влітку не знизили свою активність на ринку, бажання шукачів змінити місце роботи трохи зменшилося. Якщо в червні на 1 вакансію відгукувалися 12 шукачів, то в червні - 10.

«Серед шукачів існує стереотип про те, що влітку персонал ніхто не набирає. Однак рік у рік наші дослідження доводять, що влітку компанії розміщують не менше вакансій, ніж, наприклад, навесні або восени. Але, незважаючи на це, сезонно активність кандидатів знижується», - говорить Ілона Цивинська, hr-менеджер Міжнародного кадрового порталу hh.ua. Наприклад, кількість відгуків у серпні 2010-го знизилася на чверть у порівнянні з травнем.

За даними рекрутингового порталу rabota.ua, кількість вакансій за перше півріччя 2011 року виросла вдвічі у порівнянні з минулим роком. Серед провідних професійних сфер, за даними порталу rabota.ua, найбільш динамічне зростання кількості вакансій у першому півріччі 2011 року спостерігалося в банківській сфері (в 3,1 разу). Банківський сектор повертається до докризових показників. Все більше банків виводять на ринок нові продукти, відновлюють процес кредитування, розширюють мережу відділень, регіональних представництв. Банки розвиваються і їм потрібні грамотні фахівці.

Також активна позитивна динаміка спостерігалася в сфері бухгалтерії та фінансів (кількість вакансій виросла втричі), в HR-сфері (в 2,6 разу), фармацевтиці (в 2,5 разу), логістиці (в 2,4 разу) і інформаційних технологіях (в 2,5 разу).

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад