7 помилок при пошуку роботи

Перша помилка пошуку роботи. 

Роботу починають шукати після або напередодні звільнення.

Добре оплачуваної роботи завжди дуже багато. „Золотий резерв” професіоналів з проактивним підходом до роботи мріє мати кожний HR-менеджер. Тому потрібно давати шанс роботі знаходити Вас. Участь у форумах і конференціях, консультації, проведення семінарів, співпраця з агентствами аутсорсінгу, розміщення VIP резюме, і ще десятки способів дають Вам значний вибір кращих вакансій.
Друга помилка пошуку роботи.

Позиція безробітного.

Другою помилкою є переживання психологічної ролі безробітного. Коли зникає єдине джерело прибутку – робота за зарплату, змінюється мотивація. Оживає базовий мотив: фізична безпека. Зменшується впевненість у власних силах, змінюються плани на майбутнє, зростає поріг чутливості до критики. Дайте самі собі відповіді на наступні запитання:
Які мої найбільші досягнення?
В чому важливість моєї роботи?
Що зміниться на краще з моїм приходом в компанію?
Чому без мене не можна обійтись?

Результати відповідей запишіть. Вони повинні викликати у Вас відчуття сили і самоповаги.
Третя помилка пошуку роботи.

Несформовані очікування стосовно майбутньої роботи.

Найбільша помилка серед інших. Одне з перших запитань яке Вам зададуть на співбесіді це запитання про роботу яку Ви виконуєте найкраще. Дуже корисно письмово окреслити для себе роботу яку Ви виконуєте із задоволенням. Не обов’язково це повинні бути чітко визначені професії. Краще якщо це буде опис результатів Ваших дій. Наприклад якщо Ви впевнені що вмієте оцінювати професійні ресурси в команді, чітко ставити завдання, і вмієте знаходити нестандартне вирішення проблем, для працедавця це матиме більше значення ніж запис в резюме що Ви проходили корпоративні тренінги з менеджменту. Важливо знати яку функції в компанії Ви зможете взяти на себе і ефективно з ними справитись.
Четверта помилка пошуку роботи.

Недостатня наполегливість.

Нас оцінюють по наших результатах. Недостатньо надіслати резюме, пройти співбесіду і очікувати що Вам передзвонять наступного дня. Взнайте ім’я та прізвище відповідальних за прийняття рішення людей, поцікавтесь термінами закриття вакансії. Складіть детальний список компаній в яких Ви проходили співбесіди. Не соромтесь нагадувати про себе не менше 4-5 разів, якщо вакансія Вас цікавить. Ваша наполегливість – показник серйозності Ваших намірів.
П’ята помилка пошуку роботи.

Брак інформації про компанію.

Компанії практикують кадровий аудит персоналу (перевірку рекомендацій). Таку ж процедуру варто робити при пошуку роботи. Про компанію потрібно знати якомога більше з різних джерел
зайдіть на корпоративний сайт,
знайдіть офіс компанії.
познайомтесь з людьми які працюють на підприємстві.
скористайтесь продуктом який пропонує компанія.

Цікавтесь колом обов’язків, критеріями оцінки виконання робіт, неформальною обстановкою в компанії.

Чим більше інформації Ви отримуєте про компанію тим більшою буде мотивація успішно пройти співбесіду.
Шоста помилка пошуку роботи.

Недостатня компетенція. Невідповідність вимогам відкритої вакансії. Щоб не допустити цю помилку потрібно регулярно моніторити ринок праці. Оцінивши тенденцію змін – розвиватись. Освоюйте нові навики, знаходьте способи розширити свої повноваження, робіть те чого ще не доводилось робити.
Сьома помилка пошуку роботи.

Надмірне переживання негативного результату співбесіди. Хороші пропозиції роботи не з’являються, їх створюють. Відношення до співбесіди як до іспиту не дає можливості побачити у Вас незамінного для компанії працівника. Помилка характерна для людей з високим порогом чутливості до професійної критики. Гостре обговорення Ваших професійних результатів і планів дають більше позитивних результатів Вам ніж працедавцю. Результати співбесіди це можливість познайомитись з новими людьми, зрозуміти очікування кращих компаній від своїх працівників. Часто відповідь ”ні” на співбесіді під наполегливістю та гнучкістю кандидата, зацікавленого у вакансії перетворюються на „так”.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад