Фармацевт

Провізор, як ще називають фармацевтів, (provisor – людина, яка заздалегідь піклується про щось, аптечний працівник, який має вищу фармацевтичну освіту), фармацевт повинен бути провидцем і контролювати всі призначення лікаря. До обов'язків лікаря входить: прийняти хворого, поставити діагноз і виписати рецепт, тобто зробити призначення з урахуванням діагнозу та побічних дій ліків (Міністерством охорони здоров'я України затверджений перелік препаратів, які відпускаються за рецептом лікаря та без рецепта, відповідно до якого й виписуються ліки). У кожному разі фармацевт (провізор) повинен контролювати призначення лікаря, допомагати пацієнтові підібрати необхідний препарат, розповісти, як його приймати, чим запивати, не забути згадати про побічні дії та протипоказання.

До обов'язків фармацевта, як правило, входить:

· робота «за першим столом»: консультування покупців щодо лікарських препаратів і виробів медичного призначення, продаж лікарських засобів;

· викладення товарів за фармацевтичними групами і відповідно до умов зберігання;

· контроль наявності та термінів придатності товарів;

· участь в інвентаризації.

Вимоги та побажання до професійних навичок

· вища/ середня фахова освіта (медична/ фармацевтична);

· користувач ПК;

· знання технології виготовлення лікарських засобів, правил їхнього зберігання та відпускання, показань до призначення;

· наявність сертифіката фармацевта;

· наявність медичної книжки.

Рівень оплати праці даних фахівців визначається добробутом компанії, переліком посадових обов'язків, досвідом роботи за спеціальністю та рівнем розвитку професійних навичок.

Працюють фармацевти в основному в аптеках - за так званими «першими столами» («віконцями»), а також у фармацевтичних компаніях, лабораторіях, лікувально-профілактичних установах.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад