Пошук своєї роботи за допомогою уяви

Щоб точно визначити, у якій сфері ви хочете працювати, і яку посаду ви шукаєте, пропонуємо спочатку пофантазувати. Уявіть ваш ідеальний день:

· У котрій годині ви хотіли б просинатися?

· У якій частині міста ви хотіли б працювати?

· Як повинен виглядати ваш офіс, ваш комп'ютер і робочий стіл?

· Про який предмет або явище вам хотілося б говорити весь день?

· З якими людьми ви хотіли б спілкуватися протягом дня?

· Як і з ким ви хотіли б проводити вільний час?

· О котрій ви хотіли б лягати спати?

І саме головне, як ви хочете жити та ким ви хочете працювати через 5, 10, 20 років: «чудове майбутнє» визначає наше зараз.

Ці фантазії допоможуть визначитися в таких нюансах, як:

· робота в українській, іноземній або міжнародній компаніях: тут є різниця у масштабах діяльності, і в мові, якої ведеться документація та робота, і у ставленні до персоналу, обсягах роботи й оплаті праці;

· графік роботи: а) нормований день з жорстко встановленими межами, наприклад, традиційно з 09.00 до 18.00, або ж на розсуд компанії – з 08.00 до 16.00. Не забудьте й чітко визначені вихідні; б) нормований день, але без чітких меж – вам потрібно відпрацювати покладені за законодавством 8 годин, а ось коли ви це зробите – вдень або вночі, у будні чи на вихідних - вирішуйте самі, головне вчасно здати проект; в) робота позмінно - є можливість і вдень і вночі попрацювати, і в традиційні робочі дні, і на вихідних, і у свята; г) ненормований день і тиждень - це, як пощастить, якщо міністр вирішив дати прес-конференцію о 7 годині вечора та вона триває до 11 ночі, то, хочеш, не хочеш, журналістові там доведеться сидіти, проте, написавши сенсаційний Крім того, багато працюючих людей є більш скрупульозними, надійними, розважливими та шанобливими. матеріал, можна одержати премію та декілька днів нічого не робити; д) можна й взагалі без графіків і розподілу тижня на будні та вихідні - багато хто воліють працювати за договором або брати участь у різних проектах, коли й сфера, і графік, і люди, з якими треба працювати, змінюються в залежності від проекту або контракту.

· принципи ділового етикету. Є компанії демократичні: до офіс можете з'явитися хоч у панковському, хоч у реперському одязі, головне, щоб ви почували себе комфортно та могли творити стільки, скільки очікує ваш роботодавець. Але є компанії й організації, де за джинси вам доведеться писати пояснювальну записку, сплатити штраф або повернутися додому, переодягтися та відпрацювати витрачений марно час.

· сфера діяльності: Щоб визначитися зі сферою діяльності, американець Ричард Н. Боллс, автор бестселерів по пошук роботи та кар'єрне зростання, рекомендує уявити собі, що весь день, весь тиждень, весь рік ви будете говорити про ринок нерухомості, про перспективи мобільного зв'язку, про закони та нормативні документи України або іншої країни, про якість турецьких тканин або про ставки на іпотеку та кредити. Чи подобається Вам мова, якою говорить та або інша сфера діяльності? Ви готові щодня повторювати слова «розширення ЄС», «боротьба з корупцією», «місткість ринку», «зростання цін на первинному ринку», «підвищення темпів росту ВВП», «анестезіологічна станція», «реінженірінг». Вам повинні подобатися слова, які ви говорите, одяг або форма, що ви носите на роботі, інструменти, які ви використовуєте.

Джерело: http://www.careerguide.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад