Медики назвали найзручнішу позу для роботи

Британські вчені розвіяли міф про те, що сидіти за столом треба неодмінно прямо, щоб не викривлявся хребет і не боліла спина. Вони запевняють, що корисніше сидіти, розвалившись на стільці, принаймні, працюючи за комп'ютером.

За словами вчених, проведене дослідження доводить, що сидіти "розвалившись" за комп'ютером корисніше, оскільки пряма постава може викликати непотрібну напругу та зайве навантаження на хребет.

Крім того, вони також називають найбільш зручну позу при роботі за комп'ютером - це розслаблений стан спини на спинці стільця під кутом в 135 градусів. Виявляється, що ця поза є найбільш фізіологічною на відміну від згорбленої чи напруженої спини.

У свою чергу медики зазначають, що поза в "135 градусів" запобігає проблем зі спиною, корегуючи положення хребта. Масажисти та мануальні терапевти називають таку позу "позою релаксації".

Однак є й такі, які стверджують, що постійно перебувати в позі "135 градусів" не бажано, куди корисніше сидіти на стільці з прямою спинкою та кожні 40 хвилин відкидатися в позу "135 градусів". А ще краще - робити п'ятихвилинну зарядку для спини: потягнутися, прогнутися та зробити кілька нахилів. Такі вправи не тільки допомагають привести м'язи в тонус і розігнати кров, але й сприяють розумовому процесу.

Джерело:: http://woman.delfi.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад