Сон у вихідні не компенсує недосип у робочі дні

Якщо ви звикли в будні дні не висипатися та постійно працювати, у суботу та неділю ви половину дня проводите в постелі, вважаючи, що в такий спосіб можна компенсувати недосип. Однак, фахівці з медичного коледжу Пенсільванії вважають інакше. На їхню думку, якщо людина всі вихідні буде відсипатися, вона однаково не зможе як слід відпочити.

Дослідники представили декільком добровольцям певну схему, якої потрібно було дотримуватися протягом конкретного часу. Чотири ночі добровольці повинні були спати по вісім годин на добу, а наступні шість днів - лише по 6 годин, як звичайно й сплять всі люди в будні дні. Протягом наступних трьох діб вчені дозволили всім учасникам експерименту спати по 10 годин.

У підсумку виявилося, що довгий сон по суботах дозволяє кожній людині позбутися від стану напівдрімоти, але не може допомогти у відновленні сил організму та бадьорості. Учені зазначили, що такий відпочинок більше здатен допомогти представницям слабкої статі, ніж чоловікам. Хоча, ані тим, ані іншим, тривалий сон у вихідні не дозволяє повністю позбутися від утоми.


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад