Як знайти роботу влітку студентові?

Студенти – люди енергійні, завзяті, з інакшим мисленням. Зазвичай літо – пора відпочинку, але не для тих студентів, які прагнуть стати фінансово незалежними, для них цей період – гаряча пора. Головне питання: які варіанти заробітку існують для студентів?

Варіант перший. Класичний вид студентського заробітку − рекламний агент або кур'єр. Заздалегідь приготуйтеся до того, що доведеться ходити і їздити на великі відстані, а рекламному агентові ще й намагатися при цьому продати певні товари (книги, парфумерію та ін.). В цілому, для людини енергійної така робота не обтяжлива.

Варіант другий. Велика кількість кафе і ресторанів запрошують студентів попрацювати в літній період. Бармену або офіціанту потрібні такі якості як уважність (прийняти замовлення, нічого не переплутати і правильно підрахувати); спритність та оперативність.

Варіант третій. Робота з гнучким графіком: охоронець, вахтер. Така робота підходить студентам не лише влітку, але і під час навчального року.

Варіант четвертий. Робота на будівництві − заняття це прибуткове, але вимагає від людини значних фізичних зусиль та навантажень.

Варіант п’ятий. Згадаймо про власну спеціальність. Тим більше літо − період відпусток, багатьом організаціям терміново потрібні співробітники на час відпустки основного працівника. Чудовий шанс для студента! Окрім заробітку, є можливість отримати практику і набути досвід своєї майбутньої професії. Хто знає, можливо, ваші професійні якості сподобаються керівнику і як результат – отримаєте постійне місце роботи з продовженням навчання.

Тому, якщо є бажання заробити кошти або ж навіть влаштуватися на роботу за фахом – дійте! Адже гаряча пора літнього працевлаштування студентів розпочалася.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад