Трудотерапія рятує від хронічної втоми

Синдром хронічної втоми - потенційно тривала хвороба, що викликає значні проблеми зі здоров'ям і фізичною нездатністю.

У світі кожна сота людина страждає від цього розладу, що не піддається жодному лікуванню. Причини його виникнення дотепер невідомі.

Британські лікарі Університету Оксфорда заявляють, що ефективним, простим і не медикаментозним способом порятунку від надмірної втоми може стати пізнавальна трудотерапія. Ця методика включає активні фізичні та розумові заняття, націлена на психологічний вплив на людину та культивування позитивного настрою в житті.

Фахівці перевірили трудотерапію на тисячі пацієнтів з хронічною утомою. Людям призначили щоденні фізичні вправи та зайнятість будь-яким видом фізичної або розумової діяльності: починаючи від садівництва й автомеханіки, і закінчуючи малюванням і вивченням нових мов. Учасники займалися зі спеціально підготовленими інструкторами, однак, за словами експертів, особливість трудотерапії полягає в тому, що будь-яка людина може самостійно змінити звичний спосіб життя та в будь-якому віці захопитися незнайомою справою або хобі.

Було доведено, що трудотерапія в більшості випадків позбавила людей від підвищеної стомлюваності, депресії, денній сонливості, дисфункції імунної системи, болю у м'язах, гіпоксії та погіршення уваги.

Джерело: http://medicina.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад