Підлабузники менше страждають від стресів на роботі

Кар'єристам давно відоме про те, що одним з найбільш надійних засобів, що допомагають у просуванні службовими сходами, є підлабузництво стосовно колег і начальства. За новим даними, така лінія поведінки також допомагає підлизам і підлабузникам уникати психологічного стресу на роботі, що частенько відчувають їхні менш хитрі та витончені співробітники.

Нове дослідження довело, що конформна поведінка допомагає кар'єристам нейтралізувати остракізм і психологічний дискомфорт, чим не можуть похвастатися менш орієнтовані на кар'єру працівники.

Остракізм на робочому місці є свого роду еквівалентом знущанням у школі, коли людина почуває себе виключеною з суспільства своїх колег. Остракізм вважають джерелом стресу та він може стати причиною депресії, проблем з фізичним здоров'ям і звільненням з роботи. Опитування 262 осіб показало, що 66% з них регулярно відчувають ігнорування з боку колег, а 29% розповіли, що співробітники йдуть з приміщення, у якому вони з'являються.

У даній роботі дослідники розглядали відношення між остракізмом і стресом у світлі підлабузництва. Для цього вони опитали працівників двох нафтогазових компаній у Китаї. «Ми підтвердили, що остракізм на роботі спричиняє психологічний стрес. Також, виявилося, що вміння підлизуватися згладжує ефект, що остракізм спричиняє на психологічний стан людини», - зазначили дослідники.

Хоча, як показало дослідження, щоб бути психічно здоровим і досягнути успіху на роботі, необхідно підлизуватися, брехати та вивертатися, у вчених є більш гідна пропозиція. Організаціям, за їхніми словами, необхідно створювати здорову атмосферу на роботі, де остракізм буде просто неможливий.

Джерело: http://zdravoe.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад