З чого почати шукати роботу?

Пошуки роботи - це свого роду теж робота, причому з ранку до вечора, з понеділка до п'ятниці. Якщо ви нічого не робите, для того щоб змінити своє життя на краще, то і не чекайте, що вона зміниться сама собою. Майте на увазі, як тільки ви почнете діяти, то відразу зрозумієте, що у вас достатньо сил і здібностей, а отже, ви зможете домогтися бажаного. Під лежачий камінь, як то кажуть, і вода не тече. 

Насамперед подумайте, скільки годин на тиждень ви хотіли б працювати? Скільки часу і коштів при необхідності готові витратити на підвищення кваліфікації (або присвятити навчанню, якщо ви ще вчитеся)? Який дохід ви хотіли б мати? Чи важливо для вас, щоб ваші неробочі дні обов'язково припадали на суботу та неділю? Ви готові до частих роз'їздів або навіть до зміни місця проживання, якщо робота того вимагає?

Визначте свої цілі і те, чим ви могли б заради них поступитися. Порівняйте ваші цілі з вашими можливостями. Крім твердого рішення знайти роботу, вам необхідно точно визначити, де і як її шукати. Не бійтеся самих різноманітних способів і варіантів. Спробуйте побудувати свій власний план дій, якби сконструювати свою власну «cітку», в яку неодмінно трапиться «золота рибка». Просто поставте перед собою певне завдання і складіть перелік всіх шляхів її вирішення. І це неминуче змусить вас почати діяти.

На сьогоднішній день існує багато джерел, які допоможуть вам знайти роботу: це і періодична преса з відповідними оголошеннями та пропозиціями; інтернет-портали, де ви зможете знайти актуальні вакансії та розмістити своє резюме; державний центр зайнятості, який надасть вам допомогу у пошуку роботи та здійснить виплату по безробіттю; приватні кадрові служби, які нададуть вам допомогу, а саме: 1) зорієнтують вас на яку роботу на даний час ви можете претендувати, враховуючи ваш професійний досвід, освіту, вік, а також економічну ситуацію у конкретному сегменті ринку праці; 2) на яку орієнтовну заробітну платню вам слід розраховувати; 3) нададуть інформацію про потенційних роботодавців та відкриті вакансії.

Слід розуміти, що є роботодавці, які самостійно здійснюють пошук працівників розміщуючи безпосередньо інформацію про вакансії у ЗМІ та інтернет, є роботодавці, які користуються послугами виключно кадрових агенцій та роботодавці, які користуються послугами державних служб зайнятості, а також ті, які здійснюють пошуки працівників всіма перерахованими шляхами одночасно. Обирати вам, проте чим більше вудочок у різні джерела ви закинете одночасно, тим більше запрошень на співбесіду ви отримаєте, відповідно швидше знайдете роботу. Отож, озброюйтесь резюме, яке є основною візиткою шукача для ваших потенційних роботодавців.

Підготувала
директор КА “Альтернатива+”
Олена Соколовська

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад