Жінки страждають від знущань на роботі

Результати нового дослідження, проведеного британськими вченими, довели, що майже 70% працюючих мешканок країни регулярно відчувають утиски з боку своїх босів. У цілому в анкетуванні були задіяні 16517 учасників обох статей. Як було встановлене в результаті опитування, 36% респондентів, серед яких, до речі, виявилися не лише дівчата, але й представники сильної статі, були хоча б одного разу доведені до сліз глузуваннями від вищестоящого керівництва.

Чверть випробуваних повідомили про те, що їм довелося пройти через залякування та погрози, а приблизно 10% зізналися в тому, що на своїх робочих місцях вони навіть піддавалися нападам. Крім усього іншого, 12 учасників сказали, що, незважаючи на те, що вони самі ніколи не були жертвами подібних негативних проявів, їм неодноразово доводилося бути свідками такого роду інцидентів за участю своїх власних колег. При цьому 21% від загальної кількості опитаних заявили, що всі ці фактори негативно впливають на їхню робочу продуктивність.

У середньому в усьому світі кількість людей, які піддаються приниженням з боку начальства, як було підраховане, складає близько 65%. Найвищими показниками характеризуються країни континентальної Європи, де він становить 85%. У свою чергу, від неадекватної поведінки керівництва страждають 65% жителів США та 55% населення країн Азії. Звичайно ж, у першу чергу, це стосується дівчат, які, крім усього іншого, часто стають і жертвами сексуального насильства.

Джерело: Raut.ru.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад