Українські менеджери рекомендують вибирати сферу IT

Відповідно до досліджень кадрового порталу hh.ua, 19,75% респондентів пішли б учитися на IT-шника, якби були абітурієнтами 2011 року, 10,03% опитаних вибрали б освіту маркетолога або піарника.

Незважаючи на перенасиченість ринку праці правознавцями, 7,96% українських менеджерів однаково вступали б на юридичні факультети, а 7,81% опитаних - на факультети іноземних мов. Результати опитування також показали, що високою популярністю серед українських менеджерів користується освіта в сфері обліку та фінансів (6,27%) і управління персоналом (5.94%).

4,51% вибрали б освіту, пов'язану з туризмом і ресторанним бізнесом, 4,33% респондентів пішли б учитися на журналістів, а 4,13% - на медиків і фармацевтів. Виробничі спеціальності приваблюють українських менеджерів більше, ніж економіка та банки - 3,93% опитаних проти 3,83% і 3,25% відповідно.

Українські менеджери бажаніше одержували б освіту будівельника та логіста, ніж держслужбовця. 3,10% пішли б учитися в сферу нерухомості та будівництва, 2,87% - транспорту та логістики й лише 1,84% хотіли б мати освіту, що дозволяє сидіти у високих державних кабінетах. Найменш привабливими освітніми сферами менеджери назвали педагогіку, страхування та безпеку - їх вибрали менше одного відсотка респондентів.

Більше половини опитаних (70,91%) готові здобувати додаткову освіту заради кар'єри, а 23,5% вважають, що додатковий диплом не потрібен для просування по службі. "Висока популярність IT-шних спеціальностей можна пояснити високим попитом на програмістів. Згідно з нашими дослідженнями, у травні на одну вакансію розробника С + +, PHP, Android і Java доводилося менш одного кандидата. Середня зарплата програміста минулого місяця склала 16 300 гривень ", - Зазначила Ілона Цівінська, HR-директор Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

"Така ж ситуація спостерігається в медицині та фармацевтиці. На одного медичного представника претендують одразу троє роботодавців, які пропонують у середньому 11 300 гривень на місяць. Проте, як показують результати опитування, лише 4,13% українських менеджерів вважають цю професійну сферу престижною", - додав експерт.

Опитування проходило на порталі hh.ua у травні 2011 року. На запитання відповіли 3 835 українців з усіх регіонів країни. 59,9% - кияни, 6,8% - жителі Дніпропетровська й області, 5,9% - з Донецька й області, 4,08% - харків'яни, по 3% - львів'яни й одесити. Користувачі порталу - менеджери середньої та вищої ланки. 75% респондентів у цей момент працевлаштовані, а 25% - шукають місце роботи. 51% - жінки, 49% - чоловіки.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад