Довга дорога на роботу небезпечна для шлюбу

Виявляється, час у дорозі на роботу є показником міцності відносин. Якщо одному з подружжя доводиться добиратися до місця роботи з будинку довше, ніж за 45 хвилин, то їхній шлюб близький до розлучення. Такого несподіваного висновку дійшли шведські вчені з Umea University.

Вони уважно проаналізували інформацію з двох мільйонів шведських родин у період з 1995 по 2000 роки. Виявилося, що там, де одному з подружжя доводилося добиратися до роботи довше 45 хвилин, відбувалося згодом на 40% більше розлучень. Причому найвищий ризик розриву між чоловіком і дружиною в цій ситуації зберігався в перші роки шлюбу, коли на зміну райдужним мріям про любов приходили суворі робочі будні.

На думку вчених, якщо хоча б в одного з подружжя час у дорозі на роботі становить більше 45 хвилин, то виникає значна ймовірність того, що повертатися він буде втомленим. Отже, бажання допомагати своїй половинці в якихось домашніх справах у нього не буде.

А це у свою чергу створить згодом середовище для побутових конфліктів і взаємних докорів, тому що людина, яка взяла на себе основний віз домашніх проблем, буде вважати свою другу половину егоїстом.

Виходів з цієї ситуації лише три. Або один з подружжя шукає роботу ближче до будинку, або друга людина мириться з тим, що йому доведеться тягти на собі домашнє господарство. А третій вихід здається найбільш цікавим - другій людині теж потрібно підшукати собі роботу подалі. Тоді чоловік і дружина виявляться в рівних умовах, і ні в кого не буде морального виправдання зневажати своїми домашніми обов'язками.

Втім, користі від довгих поїздок на роботу та додому однаково мало. Учені вже давно довели, що ці подорожі збільшують у людей рівень стресу та занепокоєння.

Джерело: medikforum.ru.


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад