Яке резюме краще: функціональне чи хронологічне?

В залежності від того, як складалася ваша кар'єра, можна вибрати один з двох основних типів викладу - хронологічне чи функціональне резюме.

Хронологічне резюме найбільш популярне. Саме така структура спадає на думку в першу чергу - це список місць роботи та професійних обов'язків. Зверніть увагу, що викладати свою професійну біографію треба у зворотному хронологічному порядку, тобто від сьогодення до минулого.

Така форма виграшна для тих, хто не занадто часто змінював роботу та напрямок діяльності. Але послідовний опис свого професійного шляху навряд чи підійде, якщо ви мали перерви в роботі, зовсім нещодавно закінчили навчальний заклад або вирішили змінити спрямованість кар'єри. Така жорстка прив'язка професійних обов'язків і досягнень до конкретного місця роботи, позиції, компанії робить помітними ваші недоліки та не підкреслює достоїнства.

Цю проблему дозволяє вирішити функціональне резюме. У резюме цього типу менше уваги приділяється датам, іноді можна опустити всі подробиці крім року. Назви позицій і компаній відіграють другорядну роль. Велике місце займає опис професійних навичок, а не місце та час їхнього придбання.

Для того щоб скласти резюме функціонального типу, важливо переосмислити свій професійний досвід, чітко та структуровано викласти його. Таке резюме підійде й новачкам, і тим, хто вирішив повернутися на роботу після довгої перерви, а також тим, хто вирішив змінити напрямок своєї професійної діяльності - наприклад, військовослужбовцям, які шукають своє місце на після служби, тобто в будь-якому «нестандартному» випадку. Функціональне резюме писати нескладно, головне - чітко сформулювати мету, ясно уявляти собі позицію, на яку ви претендуєте.

Гарне резюме допоможе роботодавцеві зробити правильний вибір, а вам - одержати запрошення на інтерв'ю.

Джерело: vacansia.ru.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад