Учені радять іноді дрімати на роботі

Лише декілька хвилин дрімотного стану можуть значно поліпшити пам'ять людини, заявляють учені з Дюсельдорфського університету. 

Учені підкреслюють, що користь пам'яті приносить не сон, а саме процес засипання, під час якого у свідомості "прокручуються" події, що відбулися нещодавно.

В експерименті взяла участь група студентів, яким необхідно було запам'ятати слова зі списку, а після провести годину за картковою грою "Солітер". Студентів розділили на тих, кому дозволили здрімнути перед початком дослідження, і тих, хто повинні були залишатися бадьорим.

Результат дослідження був на користь студентів, які могли поспати декілька хвилин, - вони згадали набагато більше слів зі списку.

Корисніше короткого сну може бути лише глибокий сон, говорять учений. Справа в тому, що в процесі засипання відбувається період обробки пам'яті, а глибокий сон відіграє велику роль для декількох "основних функцій, наприклад, для відновлення помилкових зв'язків у мозку.

На доказ дослідження вчених можна навести декілька прикладів з історії. Як відомо, аматорами короткого сну в середині робочого дня були Уінстон Черчілль, Маргарет Тетчер, Альберт Ейнштейн і Джон Кеннеді.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад