Перший досвід - він найважчий

Якщо вірити статистиці, то в 80 випадках зі ста саме вибір першого місця роботи людини й визначає, у якій сфері надалі вона буде працювати, визначає її спеціалізацію та подальший розвиток кар'єри.

Саме так, тому й до вибору першого місця роботи потрібно також відповідально підходити, як і до інших життєво важливих факторів. Пам’ятайте про те, що треба завжди прислухатися до себе, до свого я...

Природно, що якщо потім щось і піде не так, то можна залишити цю роботу й знайти іншу, але адже набагато краще, якщо ті навички, які ви одержали, зможуть виявитися для вас насправді цінними, а не просто набором марних і нікому не потрібних умінь.

До речі, від першого місця роботи також може надалі залежати й весь кар'єрний шлях, тобто, чи буде працювати людина надалі у великих компаніях на якихось відповідальних посадах або ж вона назавжди залишиться лише простим рядовим виконавцем посадових обов'язків у невеликих компаніях.

З іншого боку, навіть якщо досвід негативний, це однаково досвід, а тому не треба боятися вчинити якось «неправильно». Краще боятися необдуманих учинків...

На сьогоднішній день склалася ситуація, що вчорашній студент дуже радіє, як тільки йому вдалося пройти співбесіду на першу ліпшу посаду, при цьому забуваючи геть-чисто про все інше.

Такий підхід не можна назвати повністю правильним, тому що ми вже говорили про те, що в більшості випадків подальша кар'єра визначається саме першим місцем роботи.

Природно, різкі кар'єрні перегони бувають, але це скоріше виключення з правил, а не саме правило.

Багато є прикладів, коли людина, розпочавши свою кар'єру з самого низу, тобто з посади секретаря, молодшого помічника або кур'єра змогла домогтися небувалих висот.

З цього випливає, що в такому випадку кар'єрне зростання працівника залежить не від того, на якій він посаді, а від того, як саме він працює. Тобто, якщо він хотів домогтися успіху та мав всі передумови для цього, то й домігся бажаного. Іншими словами, якщо в людини по життю все склалося не дуже добре з роботою, то вона звинувачує у всьому свою посаду

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад