На підставі яких документів трудовий договір знімається з реєстрації?

Порядком реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю (надалі – Порядок), затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001 р. № 206 зі змінами, внесеними наказом Мінпраці від 14.10.2010 р. № 320, передбачено, що у разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково, в трудовому договорі фізична особа робить запис про підстави припинення з посиланням на відповідні статті Кодексу законів про працю України, про що сторони інформують центр зайнятості, який зареєстрував трудовий договір.

Для зняття з реєстрації трудового договору фізична особа (або за нотаріальним дорученням уповноважена нею особа) та працівник, що звільняється, повинні подати до центру зайнятості:

– два примірники трудового договору;

– трудову книжку працівника;

– особа, котра за нотаріальним дорученням уповноважена представляти інтереси працедавця, повинна також пред’явити паспорт, оригінал і належним чином завірену копію нотаріального доручення, свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи, довідку державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності).

Відповідальна особа центру зайнятості упродовж трьох робочих днів знімає трудовий договір з реєстрації, про що робить відповідний запис у книзі реєстрації трудових договорів. На підставі цього на трьох примірниках трудового договору вноситься запис про зняття договору з реєстрації. Ці дані дають право працедавцю вписати до трудової книжки дату прийняття та звільнення працівника з роботи. Посадова особа центру зайнятості підтверджує особистим підписом записи, внесені фізичною особою до трудової книжки працівника, і засвідчує їх печаткою.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад