Часті відрядження провокують ожиріння

Співробітники, яких відправляють у відрядження щомісяця на два або більше тижнів мають більш високий індекс маси тіла, швидше розвивають ожиріння й у цілому мають гірше здоров'я.

Такого висновку дійшли фахівці Колумбійського університету (США), зібравши дані про понад 13 тис. співробітників. Серед тих, хто став об'єктом дослідження, близько 80% їхали у відрядження та проводили поза будинком як мінімум одну ніч на місяць. 1% витрачали на поїздки понад 20 діб на місяць.

Виявилося, що люди, які змушені щомісяця їздити в тривалі відрядження, мають більш слабке здоров'я, включаючи завищений індекс маси тіла та високий артеріальний тиск. Крім того, такі співробітники на 260% частіше оцінюють своє здоров'я як погане або задовільне.

Проте, зазначене, що співробітники, які взагалі не їздять у відрядження, також в 60% випадків оцінюють своє самопочуття лише як задовільне.

Автори огляду додають, що 81% ділових поїздок відбувалися на особистому транспорті. Найімовірніше ця особливість і є причиною погіршення здоров'я мандрівників, оскільки тривале водіння автомобіля пов'язане з високою ймовірністю нездорового вибору їжі. Крім того, часті ділові поїздки асоціюються з ризиками інфекційних захворювань.

Джерело: АМІ-ТАРС.


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад