Як працювати після свят, поради

Новий Рік та Різдво – це насправді чарівний період року, на який з нетерпінням чекають багато людей. У домівках панує атмосфера тепла та затишку, а родичі та друзі збираються за одним столом і радісно зустрічають свята. Але після тривалих святкувань інколи буває непросто повернутися до робочого ритму та звичайного способу життя. Як полегшити цю задачу, підкажуть гастроентеролог та терапевт.  

ВЛАШТУЙТЕ РОЗВАНТАЖУВАЛЬНИЙ ДЕНЬ  

Велика кількість жирної та смаженої їжі призводить до виникнення проблем з кишечником, через що Ви можете відчувати здуття живота або дискомфорт. «Нагадати про себе» може й підшлункова залоза, бо в період новорічних свят ми часто вживаємо салати з майонезом. Найкращий спосіб закінчити затяжне святкування з точки зору гастроентерологів – влаштувати розвантажувальний день. Після новорічних свят бажано хоча б декілька днів дотримуватися легкої дієти. В цей період можна вживати відварене м'ясо та рибу нежирних сортів, овочі на пару, хліб з цільного зерна та кисломолочні продукти. Оптимальна кількість прийомів їжі – 5 разів (але маленькими порціями). Це допоможе пришвидшити метаболізм та нормалізувати роботу кишечнику. З раціону потрібно виключити солодощі, жирну та важку їжу, міцний чай та каву, консерви та напівфабрикати. Перед виходом на роботу бажано не намагатися доїсти все, що залишилось з Нового Року. Так вам буде набагато легше звикнути до робочого темпу та уникнути дискомфорту в шлунку. Якщо ж, не зважаючи ні на що, Вас турбують неприємні симптоми з боку органів травного тракту, зверніться до лікаря. Інколи травна система не витримує такого навантаження, і без спеціаліста важко зрозуміти, що потрібно робити далі. Якщо Вам потрібна консультація гастроентеролога на Позняках, зверніться в MD clinic. Тут вам завжди нададуть професійну допомогу та підкажуть варіанти вирішення проблеми, що виникла.  

 

 ПИЙТЕ БІЛЬШЕ ВОДИ ТА ВІДМОВТЕСЯ ВІД АЛКОГОЛЮ  


Якщо під час свят Ви вживали багато алкоголю, це може негативно вплинути не лише на стан шлунку та печінки, але й  позначитися на роботі нервової системи. Тому дуже важливо своєчасно зупинитися і почати проводити детоксикацію організму. Для цього ідеально підходить мінеральна вода без газу. Бажано випивати щоденно не менше 1,5 л простої води, вона допоможе відрегулювати електролітний баланс та очистити організм від шлаків та токсинів.  


ПОВЕРНІТЬСЯ ДО НОРМАЛЬНОГО РЕЖИМУ СНУ ТА ВІДПОЧИНКУ

 Коли новорічні свята вже позаду, важливо налагодити здоровий режим сну та відпочинку. Для цього корисно гуляти пішки після роботи або займатися будь-яким легким видом фізичної активності (йога, фітнес). Бажано захистити себе від дії стресових факторів, які сповільнюють відновлення організму. Лягати спати потрібно не пізніше, ніж о півночі, щоб дати організму можливість поновити сили та енергію. Допомогти повноцінно відпочити можуть улюблене хобі, прослуховування приємної, спокійної музики та ванна з ефірними оліями. Інколи хронічна втома стає серйозною проблемою після свят, впоратися з якою самостійно непросто. Допомогти в цьому може лікар. Якщо Ви потребуєте консультації терапевта на Позняках, зверніться в MD clinic. Наші лікарі проведуть огляд та за необхідності порекомендують які вітаміни або інші медикаменти можна приймати для покращення стану, а також порадять альтернативні способи відновлення життєвих сил.  

ДОТРИМУЙТЕСЬ РЕЖИМУ ХАРЧУВАННЯ НА РОБОТІ  

Окрім плавного виходу з тривалих святкувань важливо не зірватися в перші дні на роботі. Під час обідньої перерви вкрай небажано ласувати святковими стравами, замість них краще вживати їжу, що легко засвоюється. Поповнити дефіцит калорій можна супом-пюре, відварним курячим філе, овочами та кашами, що зварені на воді. Вітамінні чаї з лимоном та обліпихою – чудове доповнення до корисних перекусів. Щоб Вам було легше налаштувати себе на робочий лад, хоча б на деякий час відмовтеся від смаженої та жирної їжі. Бажано в цей період також не вживати солодощі та рафінований цукор. Під час відновлення життєвих сил краще вживати натуральну їжу, що містить велику кількість вітамінів та мінеральних речовин. Окрім цього важливо пам’ятати про пиття води та помірну фізичну активність. Дотримуйтесь цих порад і Ви відчуєте, що повернутися до звичайного розпорядку дня зовсім нескладно!

 
Читати далі: 

https://mdclinic.com.ua/index/statti/yak-nalashtuvatisya-na-robochij-lad-pislya-novorichnih-svyat.html

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад