Вісім речей, які ніколи не роблять хороші керівники

 

Талановитий директор – насолода для підлеглих і двигун успішного бізнесу. Бездарний шеф вбивця мотивації і гальмо всієї справи. Що робить шефа хорошим? Точніше, чого не роблять хороші керівники?

1. Не привласнюють ідеї підлеглих

Це не просто демотивує, а й впливає на грошовий еквівалент досягнення співробітника. Особливо, якщо мова йде про «проміжного» керівника, наприклад, відділу.

Методи боротьби: письмова фіксація всіх рацпропозицій та ідей протоколи брифінгів, листування поштою або в будь-якому месенджері. Письмовий доказ з датою (і відміткою про прочитання) ваша зброя.

2. Не грублять і не підвищують голос

Зриватися на підлеглих кричущий непрофесіоналізм. Атмосфера в колективі стає неприйнятною, некомфортною для нормальної роботи.

Методи боротьби: відрощувати носорогову шкіру або тікати звідти.

3. Не переходять на особистості

Критикувати потрібно діяльність, досягнення, результати, вказувати на помилки. Неприпустимо для хорошого керівника влаштовувати розноси співробітникам у розрізі будь-яких особистих причин.

Методи боротьби: тримати дистанцію, уникати панібратства, чітко розмежовувати особисте і робоче.

4. Не порушують трудову дисципліну

Запізнення, затягування термінів, помилки, невиконання власних обов'язків все це не тільки розхолоджує персонал, а й безпосередньо шкодить загальній діяльності.

Методи боротьби: підстраховувати на випадок авралів, а також пробувати конструктивно критикувати шефа (ви ж добре його знаєте, що можна говорити, і в якій формі).

5. Не придумують самодурських правил

Правила заради правил для створення видимості дисципліни.

Методи боротьби: м'яко запропонувати власні ідеї або поправки до офісних законів.

6. Не цінують своїх фахівців

Це у товариша Сталіна незамінних не було. А що не роблять хороші керівники, так це не розбазарюють цінні кадри.

Методи боротьби: показати на практиці, результатами своєї роботи,конкретний внесок в прибуток компанії. Якщо ж всі зусилля розбиваються об байдужість директора, то варто пошукати місце, де сумлінну працю цінується вище.

7. Не насаджують дідівщину

Перекладати на новачків «чорну роботу», забираючи собі тільки цікаві завдання та проекти ну, дуже по-дорослому.

Методи боротьби: не давайте себе «з'їсти». Дотримуйтеся жорсткої позиції вік і стаж в даній компанії не мають значення, важливий рівень професіоналізму.

8. Не виконують всю роботу самі

Одне з головних завдань менеджера поставити завдання і проконтролювати його виконання. Прагнення зробити все самому (що не роблять хороші керівники) прирівнюється до невміння делегувати повноваження. Персонал при цьому втрачає почуття відповідальності за результат.

Методи боротьби: доведіть, що ви справляєтеся з роботою самостійно. Підкріпіть слова цифрами та нагадайте про попередні досягнення.

https://khmelnitsky.hh.ua/

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад