10 способів стати більш продуктивним

Коли ви починаєте відчувати себе переповненим інформацією – зробіть невелику перерву. Відсутність мотивації та низька працездатність — проблеми, з якими однаково часто стикаються і фрілансери, і штатні співробітники. Де шукати сили й мотивацію?
Ось кілька простих способів, які допоможуть швидко підвищити працездатність і стати більш продуктивним.

1. Визначте свій хронотип

Деякі люди виконують свою роботу краще вранці, інші ж ефективніші ввечері. Як стверджує Майкл Бреус, автор книги «Завжди вчасно», розуміти, в який час доби ви відчуває найбільшу працездатність — це потужна наука, яка дозволяє вам збільшувати продуктивність та усвідомлювати, «що вам потрібно робити, щоб працювати з вашим тілом, а не проти нього».

2. Складайте списки

Підведення підсумків завдань, які потрібно вирішити, дозволить вам перейти у режим дії. Списки також допоможуть правильно розставити пріоритети, поглянути на картину в цілому з усіма її недоліками. Деякі елементи логічно перетечуть в інші пункти, інші — дозволять швидко знайти рішення. Головне — відобразити все на папері.

3. Розставляйте пріоритети

Важливою частиною процесу складання списків є визначення пріоритетів. Деякі завдання мають терміновий характер, у той час як інші не такі важливі. Починайте з найскладніших завдань і поступово рухайтеся до більш легких пунктів.

4. Просто почніть

Незалежно від того, як швидко і якісно ви хочете виконувати певну роботу, якщо просто почати й попрацювати над завданням як мінімум двадцять хвилин, імовірніше, ви швидко поборете свій внутрішньо опір і, можливо, до вас навіть прийде натхнення.

5. Відпочивайте

Якщо ви недостатньо відпочиваєте, продуктивність уже налаштована проти вас. Як тільки з’явиться кілька вільних хвилин, зробіть 12-хвилинну перерву, щоб із максимальною ефективністю взятися до виконання наступного завдання.

6. Не відволікайтесь

У сучасному світі використання соціальних мереж і електронної пошти для вирішення робочих процесів вважається звичною практикою. Але коли ваша продуктивність знаходиться на піку, постарайтеся відключити повідомлення й відкласти телефон у бік.

7. Не будьте багатозадачним

Не витрачайте час і сили на те, щоб думати про декілька задач одночасно. Ви досягнете кращих результатів, якщо будете концентрувати увагу та сили на виконанні кожного завдання окремо.

8. Встановлюйте таймер

Якщо бути максимально продуктивним у роботі вам заважає ваша неуважність, спробуйте використовувати таймер, щоб сфокусуватися на коротких блоках. Встановлюйте собі дедлайни на виконання певних пунктів залежно від їх складності. Ви також можете придумати собі невелику нагороду за виконання всіх пунктів із певного міні-блоку.

9. Дихайте

Коли ви починаєте відчувати себе переповненим інформацією, значить, прийшов час зробити невелику перерву. Кращий спосіб — практикувати усвідомленість і дихати, що є ключовою практикою в боротьбі з почуттям занепокоєння.

10. Сидіть біля вікна

Дослідження доводять, що робоче місце у природного джерела світла не тільки покращує вашу ефективність і підвищує гормон щастя, але й сприятливо впливає на ваш сон.

https://anywellmag.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад