Шість причин, які заважають вам знайти роботу

Ви все робите правильно: розсилаєте резюме, ходите на співбесіди, звернулися за допомогою до знайомих і колишніх колег. Але проходить день за днем, а роботи все немає. Що заважає вашому працевлаштуванню? Всі невдачі в пошуках роботи можна звести до шести основних причин. Швидше з'ясовуйте, де проблема, і усувайте її.
Не знаю, яку роботу хочу
Відсутність чітко сформульованої мети при пошуку роботи перетворює цей пошук в хаотичні рухи з низькою ефективністю. Обов'язково формулюйте свою мету і йдіть за нею, не варто розпорошуватися на різні вакансії, потрібно чітко визначитися з бажаною посадою і скласти резюме конкретно під неї.
Погане резюме
До речі, про резюме. Як бути цікавим для роботодавця? Як звернути на себе увагу тих компаній, які вас приваблюють? Основне і найбільш дієве – правильно складене резюме. Не пошкодуйте часу і сил для його підготовки, опишіть свої сильні сторони, відберіть зі свого досвіду роботи ті моменти, які зацікавлять кадровика, що шукає фахівця на конкретну посаду.
Відсутність досвіду
Більшість українських компаній готові прийняти на роботу фахівця без досвіду, чого гріха таїти: всі, звичайно, більше чекають досвідчених фахівців.
Звичайно, прийняти можуть і без стажу у відповідній сфері, але будьте готові до того, що платити новачкові, якого ще треба вчити, ті ж гроші, що досвідченому фахівцеві, ніхто не готовий. Для отримання досвіду іноді доводиться переступити через себе і працювати за низький оклад або навіть безкоштовно. Не відкидайте відразу такі варіанти, розглядайте їх як інвестиції у себе. Почніть з посади помічника або різноробочого і рухайтеся вгору.
Тривалі пропуски в роботі
Наприклад, декретна відпустка або ви просто довго не могли знайти роботу. Уважно подивіться на свій пробіл у резюме. Чим він був заповнений? Можливо, ви вчилися в цей час, брали участь у проектах, підробляли, допомагали комусь в його бізнесі. Розкажіть про це роботодавцю в своєму резюме, і тоді ваша перерва буде виглядати зовсім інакше.
Співбесіда без підготовки
Звичайно, не треба, стоячи перед дзеркалом, заучувати свою промову напам'ять. Але переглянути інформацію про організацію, в яку ви йдете, подумати, про що б ви хотіли запитати роботодавця або потенційних колег, просто необхідно. Залежно від того, на яку посаду ви претендуєте, можна спрогнозувати питання, які вам поставлять, і заздалегідь спланувати свої відповіді.
І ставтеся до майбутніх переговорів, як можна спокійніше. Якщо ви станете сприймати рекрутера як цікавого співрозмовника і однодумця, то і у нього про вас складеться відповідне враження.
Психологічний настрій
Якщо ви не пройшли співбесіду, не варто впадати у відчай і заявляти, що настала чорна смуга вашого життя. У багатьох з нас після чергової невдачі опускаються руки, але погляньте на ситуацію з іншого боку: чим більше інтерв'ю ви відвідаєте, тим вище ймовірність знайти роботу, яка дійсно вам підійде.
Аналізуйте кожну відмову, кожну невдачу, отримуйте уроки і робіть висновки, які поліпшать вашу наступну співбесіду і приведуть вас до бажаної мети.
Запорука успіху в пошуку роботи – активність! Не лінуйтеся щодня шукати цікаві вакансії, відправляти резюме, телефонувати роботодавцям – і це обов'язково приведе вас до заповітної мети.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад