Хочете зробити кар'єру? Прислухайтеся до порад Ейнштейна

Ув Альберта Ейнштейна був безперечно цікавий погляд на багато речей. Він був настільки проникливий у своїх міркуваннях, що багато які з його цитат актуальні й досі. Давайте спробуємо уявити, що Ейнштейн був гуру в рекрутменті, і нам випав шанс поговорити з ним на кар'єрну тему. Які поради він би дав нам?
1. «Ваші друзі, родина і колеги щиро люблять вас і бажають тільки добра, але вони не найкраще джерело, де можна отримати кар'єрну пораду». Зверніться за рекомендаціями до професіоналів, якщо хочете просунутися далі й вище.
2. «Завжди будьте ввічливі з секретарем і помічником, особливо під час співбесіди». Це справедливо для кожного, незалежно від вашого статусу і становища. Ви ніколи не знаєте, з ким ця людина знайома і на кого може вплинути.
3. «Недоліки та слабкості, про які ви не знаєте, ранять вас найбільше». Використовуйте будь-які перешкоди на своєму кар'єрному шляху, щоб виявити свої приховані недоліки. Це може бути важко на перший погляд. Доведеться ставити незручні запитання тим, хто відмовив вам у роботі. Буде неприємно, часом навіть боляче, чути їхні відповіді, але в довгостроковій перспективі це точно допоможе стати вам досвідченішим і сильнішим.
4. «Симпатія – це якість номер один в списку керівника, щоб вас взяли на роботу». Керівники схильні наймати тих кандидатів, які справили на них приємне враження. Вони хочуть інвестувати свій час у тих, хто поділяє їхні цінності, збігається за ритмом і динамікою роботи. Звичайно, завжди будуть зустрічатися й «ідіоти», яким просто пощастило отримати роботу, але це швидше виняток із правил.
5. «Вивчайте і працюйте в будь-яких, здавалося б, не пов'язаних між собою сферах, які вам цікаві, навіть якщо це просто хобі». Таким чином, коли робота мрії «постукає до вас», ви будете ідеально готові, ваша кваліфікація буде дозволяти скористатися цим шансом.
6. «Навчіться правильно використовувати« силу» питань». Завдяки питанням ви можете вчитися, отримувати відповіді, відповідати самі, навчати інших людей і розвиватися професійно. Навчіться не допитувати, а ставити питання комфортно і по-дружньому, і перед вами відкриються багато дверей. Ейнштейн ніколи не переставав ставити питання.
7. «Яскраві та успішні кар'єри не є лінійними і чітко визначеними». Кар'єрний шлях розповість за вас, як ви використовуєте можливості для просування, як застосовуєте знання, навички та досвід, яких цінностей дотримуєтеся.
8. «У пошуку нових можливостей не дивіться тільки вперед, дивіться по сторонах». Люди з різнобічним досвідом роботи прогресують набагато швидше, ніж люди просто з великим досвідом.
9. «Не будьте кращі за інших, будьте іншими». Можливо, у вас немає необхідного досвіду, описаного у вакансії, але якщо ви зможете чітко показати і довести, що ваші унікальні навички, знання, досвід, настрій і ставлення до проекту зможуть краще підійти компанії, тоді ваші шанси будуть набагато вищі, ніж у того, хто технічно буде оснащений краще вас для цієї позиції.
10. «Краща пропозиція по роботі не буде «готова» тоді, коли ви будете готові до неї». Завжди будьте в пошуку нових можливостей, відкриті й готові до зустрічі з роботою мрії.
11. «Робота – це марафон, а не спринтерський забіг». Люди, які інтенсивно працюють протягом всього дня, тижня, місяця без перерв рано чи пізно почнуть втрачати свою ефективність на «довгій дистанції». Адже ніхто не хоче бути не ефективним на роботі.
https://www.e-xecutive.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад