Три страхи новачка: як побороти хвилювання при виході на нову роботу

Перші робочі дні в новому колективі – той ще стрес. Як би ви не приховували хвилювання, усі розуміють, що вам непросто.
«Я буду не при справах»
«Сформований колектив, свої правила, статут, звички, жарти, – я буду відчувати себе зайвим». Це один з факторів, які хвилюють новачків. Боязнь так і не стати «своїм», залишитися не залученим у колективне життя і бути одинаком.
Через це всі проходили й будуть проходити. І тут немає нічого надприродного. Якщо ви не будете замикатися в собі, станете відразу знайомитися з новими людьми, зможете підтримувати бесіду й проявите себе професіоналом, проблема піде сама собою.
Зрештою, дайте собі час, щоб стати частиною колективу. І зовсім скоро ви не помітите, як почнете розуміти жарти колег, брати участь у спільних заходах і фігурувати в усіх цікавих історіях.
«Вони всі професіонали, а я не впораюся»
Ще один нічим не виправданий страх. Ну приїхали! Як це ви і не впораєтеся? Ви пройшли співбесіду? Напевно, вас вибрали з безлічі інших кандидатів. Напевно, ви опинилися найкращим з усіх. Значить, у вас вірять. Ви ж не підведете?
Так, спочатку потрібно буде вивчити, як влаштовані процеси в компанії, звикнути до тамтешнього устрою. Але потім ви візьметеся за роботу й поступово ввійдете в колію.
«Мене звільнять після випробувального терміну»
Для деяких кожен день стажування – як останній. Через невпевненість у собі і своїх силах вам може здаватися, що вас не оцінили. Що ваші таланти не встигли розкритися, що шеф бачить тільки ваші помилки, що ви допускаєте занадто багато неточностей тощо.
Або навпаки, вам може здаватися, що вас не залишать після випробувального терміну тільки тому, що компанії це вигідно. Набирати людей на місяць-два і звільняти, щоб не платити більше. Це і зовсім прикро. З таким настроєм ви й самі не захочете залишатися в компанії навіть після успішного проходження випробувального терміну.
Тому забудьте про негативні думки. Вірте в себе.
Так, спочатку буде складно, але якщо вам сподобається компанія, колектив і умови роботи, зробіть все, щоб залишитися і забудьте про страхи! Вони розвіються раніше, ніж ви отримаєте свою першу зарплату.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад