Досягти успіху значно легше, коли отримуєш задоволення від того, що робиш

Багато українців сприймають роботу як каторгу, однак, вам зовсім не обов’язково належати до їх числа. Мабуть, всім знайоме почуття задоволення від досягнення мети, коли ви дійсно знаєте, як досягати своїх цілей. Багато хто ставить їх перед собою: купити будинок, написати книгу, виконати проект – і працює кілька місяців чи років задля їх втілення. Увесь цей час ми думаємо про свою мету, і таким чином, черпаємо сили та натхнення на шляху до неї. Ми всі прагнемо зрозуміти, як досягти успіху у житті, однак, якщо вам подобається сам процес роботи, яку ви виконуєте задля втілення мети, та ви з радістю використовуєте різні способи досягнення цілей, у вас більше шансів досягти кінцевої точки швидше.

Майкл Пратт, професор менеджменту та організації у Бостонському коледжі, розповів стару притчу про трьох будівельників, яких запитали, чим вони займаються. Один відповів: «Я кладу цеглу одну на одну», другий: «Я працюю, щоб заробити шість центів за годину», відповідь третього була: «Я будую собор – Божий дім». Ця історія не про пошуки сенсу своєї роботи, адже у кожного будівельника він був свій, і не про шляхи досягнення успіху.

Мораль полягає у необхідності бути гордим за те, що робиш, і щиро вболівати за результат. Бо це – найпростіший та найбільш правильний спосіб йти до своєї мети.

Культивуйте свою зацікавленість роботою

Багато статей розповідають керівникам та менеджерам, що слід робити, аби підвищити відданість своїх працівників роботі. Однак, як показує практика, найбільш продуктивними є ті працівники, яким притаманна самомотивація. Врешті-решт, скільки б начальник не розповідав вам, якою чудовою та цікавою є ваша робота, і як йти до своєї мети, толку з цього не буде, поки ви самі для себе не вирішите, що це дійсно так. У цій статті ми поділимося з вами кількома способами підтримувати зацікавленість та задоволення від своєї роботи та дізнатися, як досягти успіху у сфері, яка вас цікавить.

1.     Виробіть звичку працювати

Робота над досягненням масштабної цілі – це чудова нагода для здобуття корисних звичок та корегування способу життя. Укорінення звички – непросте завдання, яке вимагає зусиль, однак, у довгостроковій перспективі ви про них не пошкодуєте. Дослідження показують, що для того, аби виробити звичку до якогось заняття, потрібно близько сорока днів. Якщо для досягнення вашої цілі піде рік, а то й не один, у порівнянні з цим, сорок днів – не так вже й багато.

Однією з корисних для самомотивації звичок є щотижневе підбиття підсумків виконаної роботи. Також можна виділити 5 хвилин для щоденного огляду результатів роботи за день. Наочне підтвердження ваших успіхів принесе задоволення та підкріпить впевненість у власних силах.

2.     Не сприймайте нічого, як належне

Навіть у ті дні, коли все летить шкереберть, і справи йдуть погано, не сприймайте свою роботу, як належне. Пригадайте, скільки зусиль пішло на пошуки замовника, на те, аби вас взяли на вашу посаду, чи на те, аби запустити стартап. Ви досягли цього завдяки вашому бажанню та зусиллям. І ви заслуговуєте на ту посаду, яку обіймаєте, оскільки володієте цінними знаннями та навичками. Не забувайте про це важливе правило досягнення успіху у житті.

3.     Якісно розподіляйте свої сили

Більшу частину того, що нас дратує в роботі – це дрібні рутинні обов’язки. За принципом Паретто для завершення 80% нашої роботи необхідне виконання 20% наших завдань. Щоб зменшити обсяг марної роботи, варто навчитися щодня розставляти і переглядати пріоритети, визначати, які завдання є дійсно важливими. Спитайте себе: виконання яких обов’язків наблизить мене до досягнення моєї кінцевої мети та досягнення успіху? Також слід навчитися розуміти, як те, що ви робите, впливає на досягнення цілей компанії.

4.     Зробіть перерву

Якщо більше нічого не допомагає, зробіть перерву. Регулярні паузи в роботі є життєво необхідні для збереження задоволення та зацікавлення у роботі. Людський мозок просто не розрахований на те, щоб зберігати довготривалу зосередженість на одній речі. Він постійно насторожі, оскільки розвивався з метою навчитися фіксувати безліч дрібних змін навколо для забезпечення нашого виживання. Довготривала зосередженість на чомусь одному для нього неприродна. Регулярні перерви допоможуть вам не почати нудитися на роботі і зберегти концентрацію.

Сподіваємось, що питання “як досягти успіху у житті” стало для вас не таким незрозумілим, і ви вже більше знаєте про те, як добиватися своїх цілей і йти до своєї мети.

http://cikavoznaty.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад