Як стати співробітником класу А

Низька оплата праці, незручний графік, неповажливе ставлення з боку керівництва все це незнайоме справжнім професіоналам, на яких полюють рекрутери. Висококласних фахівців буквально заманюють на роботу, обіцяючи цікаві бонуси, перспективи та всі умови для комфортної роботи. Кращі вакантні місця завжди дістаються найкращим кандидатам.

Хто такі співробітники класу А

Це фахівці високого класу, здатні виконати 90% роботи, яку можуть зробити лише 10% кандидатів. Ці люди виводять компанії на новий рівень, сприяють збільшенню її прибутку і вміють будувати ефективну команду. Часом за таких фахівців розпалюється справжня боротьба серед потенційних роботодавців.

Крок 1. Більше робити, менше відволікатися

Щоб стати першокласним співробітником, ви повинні серйозно зайнятися підвищенням кваліфікації. Розширюйте межі знань, застосовуйте їх на практиці, створюйте власні методи вирішення проблем. Доводьте свою експертність.

Ви повинні зосередитися на цілі й не відволікатися на незначне. Чи означає це, що вам доведеться максимально завантажити себе роботою? Так. В іншому випадку залишиться лише сподіватися на долю, а вона не завжди буває прихильна.

Крок 2. Вивчити англійську

Як мінімум. А краще вивчити декілька іноземних мов. Співробітникам класу А це так само необхідно, як знання власної спеціальності. Адже в роботі вам, швидше за все, доведеться спілкуватися з іноземними колегами та партнерами.

Крок 3. Більше читати

Художню і бізнес-літературу. Чим більше ви читаєте, тим більший ваш словниковий запас. А значить, ви можете підтримати будь-яку тему розмови. Ерудиція цінна якість для кандидата, який претендує на високу посаду.

Крок 4. Знайомитися

Одинаки рідко стають успішними. Чим більше у вас знайомих в різних сферах діяльності, тим краще.

Нетворкінг більше не термін з області фантастики, а реальний інструмент просування в кар'єрі та особистому житті. Знайомтеся з новими людьми, цікавтеся їх захопленнями, розповідайте про себе. Одного разу це зіграє на вашу користь.

Крок 5. Скласти план

Планування допомагає досягти успіху, незалежно від вроджених талантів або їх відсутності. Планомірний рух до мети в 99% випадків дає потрібний результат. Головне не звертати з обраного шляху.

Розбивайте грандіозні цілі на маленькі, крок за кроком рухаючись вперед.

Крок 6. Не погоджуватися на мінімум

Під час сходження на вершину успіху, ви неодноразово зіткнетеся зі спокусами, які будуть вас відволікати. Вам здасться, що краще задовольнятися малим, зате впевнено стояти на ногах, ніж зазіхнути на щось недосяжне та ефемерне. Багато сходили з цього шляху, віддавши перевагу стабільності замість успіху. Але ці «багато хто» так і не стали співробітниками класу А.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад