До позіхання: 5 причин нудьги на роботі та що з цим робити

Нудьга на роботі може з'явитися не тільки коли ви займаєтеся справою, яка вам не підходить. Причин може бути набагато більше, і з деякими з них цілком можна впоратися. Портал «Lifehack» розповів про причини, які можуть викликати нудьгу та втому від роботи, а також поділився порадами, що можна зробити.

1. Невідповідність між вашими інтересами та роботою

Це дуже типова проблема, яку багато хто може навіть не усвідомлювати. В такому випадку в першу чергу варто подумати, чому ви обрали цю роботу: приваблива зарплата, у вас не було інших пропозицій або ж вас залучили якісь інші параметри. Потім, можливо, варто переглянути свої інтереси на цій роботі.

2. Ви не використовуєте всі свої можливості

У кожного є свої сильні сторони та таланти. Коли ваші можливості в повному обсязі використовуються, вам може здаватися, що робочі завдання занадто прості для вашого рівня. Так виникають сумніви, чи потрібні ви як фахівець цій компанії, і, відповідно, втрачається мотивація.

3. У вас мало можливостей для зростання

Одні й ті ж завдання кожен день ще один фактор, при якому навіть у наймотивованішого працівника виникає нудьга.

4. У вас занадто багато вільного часу

Звичайно ж, дуже важливо робити перерви на роботі. Але якщо ви занадто вільні, це також може стати проблемою і причиною нудьги. Коли у вас занадто багато вільного часу, ви занурюєтеся в мріяння і з часом починаєте нудьгувати на роботі.

5. У вас немає чіткої мети

Наприклад, люди, які довгий час знаходяться на одній і тій же посаді, починають втрачати почуття кар'єрної мети. Вони перестають орієнтуватися в тому, що хочуть отримати від роботи, звикають до свого розпорядку дня і поступово втрачають пристрасть та інтерес до своєї справи.

Що робити з нудьгою?

Чи не в кожній ситуації можна все виправити. Іноді вам просто не підходить робота або умови. Тим не менш, завжди можна спробувати зробити кроки, щоб зменшити або впоратися з цим почуттям.

Повідомте свого начальника про свою ситуацію, якщо є така можливість

Якщо це можливо й у вас можливий діалог з керівником, поговоріть про цю ситуацію. Попросіть, наприклад, доручати вам складніші завдання або ті, які відповідають вашим інтересам. Це не тільки може допомогти позбутися від нудьги, а й продемонструє вашу зацікавленість і готовність розвиватися.

Постарайтеся робити більше, ніж від вас очікують

Якщо ви відчуваєте, що ваш потенціал задіяний у повному обсязі, спробуйте робити трохи більше, ніж від вас очікують. Впоравшись з основними справами, спробуйте добровільно взятися за завдання, які безпосередньо не входять у ваші обов'язки. Це, з одного боку, допоможе вам розвиватися, а з іншого може показати вашому шефу, що ви здатні на більше.

Вчіться чомусь новому

Якщо у вас багато вільного часу на роботі, використовуйте його, щоб дізнатися щось нове. Наприклад, якщо ви працюєте в команді дизайнерів, але ви не знайомі з роботою програмного забезпечення, це хороший шанс для самостійного навчання.

Зрозумійте, чого ви хочете від роботи

Ваша велика мета буде мотивувати вас. Постарайтеся обдумати, чого ви хочете домогтися в своїй кар'єрі та зрозуміти, як теперішня робота може допомогти в цьому.

Робіть перерви, щоб боротися з виснаженням і вигоранням

Відпочинок це підготовчий крок до тривалої подорожі. Ніколи не нехтуйте перервами, також не варто недооцінювати силу короткої перерви, яка допоможе зарядитися.

https://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад