5 вправ, які можна робити за столом

Коротка розминка під час робочого дня може добре підбадьорити і додати сил. У той же час враховуйте, що все індивідуально, так що орієнтуйтеся на особливості свого організму, фізичну підготовку і стан здоров'я.


1. "Поза дитини" за столом

Трохи відсуньте стілець від столу. Сядьте рівно, втягніть живіт. Покладіть долоні на стіл і витягніть руки уздовж столу. Покладіть голову на руки. Трохи потягніть руки спочатку вправо, щоб відчути легку розтяжку з одного боку тіла. Зберігайте таку позу 15-30 секунд. Потім повторіть, потягнувшись вліво. Повторіть вправу кілька разів на кожну сторону.

2. Повороти

Сядьте рівно, втягніть живіт. Поставте обидві стопи рівно на підлогу. Покладіть праву руку на стілець за собою, а ліву руку на праве стегно. Опустіть плечі. Потім легенько, плавно поверніться верх частиною тіла, ніби заглядаючи собі через праве плече. Не повертайтеся всім корпусом, зокрема нижньою частиною тулуба. Якщо у вас з'явиться будь-яке відчуття дискомфорту в нижній частині спини, варто відразу зупинитися. Затримайтеся в такій позі протягом 3-5 секунд, потім повторіть в іншу сторону. Зробіть 10-15 повторень.

3. Зовнішнє обертання

Сядьте рівно, опустіть руки вздовж тіла, долоні дивляться всередину. Уявіть собі струну, яка тягне вашу маківку в стелю, а руки - в підлогу. Злегка витягнувшись, акуратно поверніть руки, так щоб долоні "дивилися" назовні в протилежну від тіла сторону. Потім поверніть в початкове положення, щоб долоні "дивилися" всередину. Продовжуйте легенько обертати, затримуючи по 2-3 секунди в кожній позиції. Повторіть 10-15 разів.

4. "Пірнання" на стільці

Ця вправа, звичайно ж, приверне до вас набагато більше уваги ваших колег і підійде не всім. Але якщо умови в офісі дозволяють і вправу вам підходить, тоді сядьте на стілець, покладіть руки на краю стільця з кожного боку, так щоб пальці добре їх охоплювали стільця. Трохи підніміться зі стільця, як би подвіс в повітрі, і зробіть кілька кроків вперед, так щоб коліна залишалися зігнутими, а сідниці знаходилися на відстані близько 15 см від стільця. Опустіться вниз на руках, згинаючи лікті, але притримуючи їх близько до тулуба, намагайтеся не розставляти їх в сторони. Підніміться вгору і знову опустіться, повторюючи вправу. Повторіть 10-15 разів.

5. Піднімання на носочках зі стільцем

Встаньте за стільцем, покладіть обидві руки на спинку стільця. Опустіть плечі, підніміться на пальчики, напружте сідниці і ноги, затримайтеся на 3-5 секунд. Поверніться у вихідну позицію і повторіть вправу.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад