В Україні 58, 1% жінок вважають, що мають рівні можливості з чоловіками в оплаті праці

В Україні 58, 1% жінок вважають, що мають рівні можливості з чоловіками в оплаті праці

Міжнародний фонд Wageindicator в своєму звіті наводить дані за 2009-2010 роки про те, як в 23-х країнах оплачується рівна праця жінок і чоловіків. Дослідження проводилися по 40 професіям на підставі анонімного онлайну-анкетування. Предметом дослідження була оплата праці і рівні можливості. При розрахунку оплати праці жінок і чоловіків враховувався паритет купівельної спроможності (Purchasing power parity).

Практично по всіх групах професій було відзначено помітну нерівність в оплаті праці жінок і чоловіків. Як правило, чоловіки на аналогічних посадах заробляють більше, ніж жінки. Заробіток жінок складає від 54% до 86 % від заробітку чоловіків. Найбільший розрив в оплаті праці спостерігається в армії, особливо серед офіцерів, де чоловіки, зазвичай, заробляють в два рази більше жінок.

Серед висококваліфікованих працівників жінки-керівники і жінки-ведучі фахівці отримують від 75% до 78% того, що заробляють чоловіки на аналогічних посадах.

Фонд Wageindicator в своєму звіті також вивчив думки людей про рівні можливості в їх країнах.

Більше всього чоловіків, які вважають, що чоловіча і жіноча праця оплачується однаково, проживають у Швеції - 92%, Великобританії - 88,4% і Чехії - 87,6%.

Більше всього жінок, які вважають, що їх праця оплачується нарівні з чоловіками, проживає в Азербайджані - 92, 2%, Голландії - 82,4%, Індонезії -78,6%.

В Україні останнім часом стає все менше людей, які вірять, що чоловіки і жінки мають рівні права і можливості на роботі. Так в 2009 році в рівні можливості на роботі вірили 79, 5 % українських респондентів, а в 2010 - 65,1%. У 2010 році в рівну оплату праці в Україні вірять 58.1% жінок і 71,9% чоловіків

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад