України немає в сотні найкращих ВУЗів світу

України немає в сотні найкращих ВУЗів світу

Британська впливова газета The Times (Higher Education) склала рейтинг Топ-100 репутації світових вузів "World Reputation Rankings".

Примітно, що в цей рейтинг не ввійшов жоден український університет, втім, як і будь-який інший університет країн СНД. Виняток становив тільки лише один російський університет - МДУ ім.Ломоносова, що зайняв 33-е місце, але який при цьому відсутня в загальному рейтингу вузів World University Rankings.

Найвищий показник у World Reputation Rankings у Гарвардського університету, який також займає першу строчку в загальносвітовому рейтингу вузів World University Rankings.

Його репутація оцінена в 100 балів (для прикладу, у російського МДУ - 9). Дослідники відзначають, що бренд Гарварду, згідно з даними компанії Interbrand, оцінюється дорожче брендів Nike і Pepsi - в $ 15,58 млрд. Для прикладу, найдорожчим брендом за версією Interbrand є Coca-Cola, марка якої коштує понад $ 70450 млн доларів, Nike - в $ 13,7 млрд, Pepsi - $ 14 млрд, Sony - $ 11,36 млрд. Пишатися вагомістю бренду можуть також Стенфорд ($ 10692 млн), Берклі ($ 2315 млн), Кембридж ($ 1967 млн) і Оксфорд ($ 1467 млн).

Друге місце в репутаційному рейтингу дісталося Массачусетському технологічному інституту, третє - Університету Кембриджу. Далі в десятці йдуть Університет Каліфорнії в Берклі, Стенфордський університет, Оксфорд, Прінстон, Токійський університет, Єль, Каліфорнійський технологічний інститут.

Укладачі рейтингу відзначають посилення позицій японських ВНЗ, хоча в загальносвітовому списку вони представлені не так сильно. У числі сотні інститутів з найкращою репутацією крім Токійського університету присутні чотири вузи, в тому числі Університети Осаки та Кіото. Найсильніші позиції у США - в першу сотню входять 45 вузів.

З китайських вузів найвищу позицію - 35-у - зайняв престижний Університет Цінхуа, що займає в загальносвітовому рейтингу 58-е місце.

Перелік ВНЗ зі світовою репутацією складається журналом за результатами опитувань більше ніж 13 тисяч вчених і згідно з 13 критеріями, серед яких рівень освіти, обсяг наукових досліджень, цитованість в наукових журналах, інноваційність та внедряемость розробок у промисловість, рівень обміну студентами. Рейтинг складався за результатами обробки даних агентством Thompson Reuters і соціологічною компанією Ipsos.


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад