Підприємцям дозволять працювати без печаток

Підприємцям дозволять працювати без печаток

Відповідний законопроект був сьогодні схвалений на урядовому засіданні і переданий до Верховної Ради
Підготовлений Держкомпідприємництвом законопроект, який запроваджує принцип ведення господарської діяльності суб’єктами приватного права без печатки, після розгляду на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів був переданий на розгляд до Верховної Ради.
«Підприємець сам вирішуватиме, потрібна йому печатка чи ні. Це будеbr / черговим кроком для спрощення ведення бізнесу в Україні. За оцінками представників Міжнародної фінансової корпорації, він дозволить країні піднятися у рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку на декілька пунктів», – зауважив Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський.
Після ухвалення закону, печатки матимуть винятково інформаційний характер, а не дозвільний, як це було дотепер. Вони використовуватимуться за бажанням підприємця. Таким чином, необхідність мати печатку всім суб’єктам господарської діяльності відпаде.
Закон дозволить бізнесу заощаджувати час і гроші. Адже на сьогодні підприємці після державної реєстрації вимушені проходити ще дві процедури, які вимагають додаткових часових та грошових витрат – отримати дозвіл МВС на виготовлення печатки та власне виготовити саму печатку. На це підприємець витрачав 5-7 днів та сплачував близько 400 грн. За ініціативою Михайла Бродського, дозвіл МВС на виготовлення печаток та штампів минулого місяця вже був скасований.

Джерело ye.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад