За рік кількість вакансій для програмістів збільшилася втричі

За прогнозами роботодавців, тенденції зростання кількості вакансій у сфері ІТ збережуться протягом найближчих 5-6 років. І посткризове пожвавлення ринку вже не є цьому основною причиною. Замовники готові платити за працю східноєвропейських фахівців більше, ніж за працю їхніх колег у Південно-Східній Азії, і Україна займає гарні позиції у світі з аутсорсингу ІТ-процесів, особливо в сегменті розробки програмного забезпечення.

Найбільший дефіцит в ІТ-сфері в минулому півріччі спостерігався на розробників програмного забезпечення.

За спостереженнями порталу rabota.ua, кількість пропозицій щодо роботи в сфері розробки програмного забезпечення активно збільшувалася з всіх розглянутих позицій, практично повторюючи тенденції всієї ІТ-сфери в цілому. У першому кварталі 2011 року найбільше зростання вакансій спостерігалося для програмістів Java і .Net: в 2,6 і 2,9 разу відповідно в порівнянні з тим самим періодом 2010 року, у другому кварталі зростання склало вже 2,8 і 3,1 рази відповідно.

Частка вакансій для програмістів .Net - найбільша серед всіх інших вакансій, які відкрили компанії в галузі розробки програмного забезпечення, і становить 17%. Ще 16% доводиться на вакансії для веб-програмістів і по 9% - на вакансії для програмістів Java і тестувальників. Активний попит на програмістів .Net говорить про те, що дана технологія все більше «набирає обороти».

За прогнозами експертів, у другій половині 2011 року дефіцит розробників на ринку буде продовжувати зростання, завдяки відкриттю нових проектів і боротьба за ІТ-таланти тільки посилиться. Імовірно, що ще більше компаній буде брати фахівців junior рівня для їхнього подальшого навчання.

Джерело: http://comments.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад