В 2011 році експерти очікують зростання середніх зарплат

В 2011 році експерти очікують зростання середніх зарплат

У січні середня зарплата скоротилася на 332 грн. Останній раз так мало українці отримували в серпні минулого року (2280 грн). Проте, за підсумками року експерти очікують зростання середніх зарплат

Як повідомляє «Комерсант-Україна», статистика підтверджує його слова: у січні 2010 року середня зарплата знизилася на 14,2%, у січні 2009-го - на 16,9%.

Незважаючи на дані січня, експерти продовжують очікувати високих темпів зростання заробітних плат за підсумками 2011 року. «Ми розраховуємо, що в нинішньому році зростання забезпечить внутрішній ринок, тому прогнозуємо підвищення реальних зарплат на рівні 9%. Під кінець року середня зарплата перевищить рівень 3000 грн»,- зазначає Блінов.

«Істотного зростання зарплат можна чекати лише в наукомістких галузях і легкій промисловості, які отримали пільги після введення нового Податкового кодексу. Що стосується інших галузей, то динаміка зарплат буде залежати від того, наскільки світова кон'юнктура буде сприятливою для українського експорту», - вважає керівник аналітичного департаменту ІГ ТАСК Андрій Шевчишин.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад