Допомога особам з обмеженими можливостями у започаткуванні підприємницької діяльності

Допомога особам з обмеженими можливостями у започаткуванні підприємницької діяльності

Службою зайнятості відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” та “Порядку надання допомоги з безробіття, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності” надається одноразова виплата допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

Одноразова виплата допомоги з безробіття здійснюється у розмірі річної суми допомоги з безробіття, призначеної конкретному безробітному. Якщо безробітний вже отримав частину зазначеної допомоги з безробіття, то виплачується її залишок.

Допомога з безробіття може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності безробітним, яким виповнилось 18 років та які не можуть бути працевлаштовані за сприянням служби занятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їхнім бажанням.

Інвалідам, які зареєстровані як безробітні, виплата з призначеної допомоги з безробіття одноразово для організації підприємницької діяльності здійснюється за умови, що протягом 12 місяців, які передували початку безробіття, вони працювали не менше 26 календарних тижнів та сплачували страхові внески, за відсутності обмежень щодо зайняття обраним видом підприємницької діяльності відповідно до висновків МСЕК та Індивідуальної програми реабілітації.

У 2009 році виплата одноразової допомоги з безробіття для започаткування власної справи була тимчасово призупинена. Однак у травні 2010 року робота в цьому напрямку відновлена.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад