Єврокомісія планує створити 450 тисяч нових робочих місць

Єврокомісія планує створити 450 тисяч нових робочих місць

Європейська комісія розраховує, що фінансування досліджень дозволить створити нові робочі місця та скласти конкуренцію США та Китаю

Європейська сьома рамкова програма ЄС (РП7) - це програма фінансування наукових досліджень у світі. Основною метою програми є всебічна підтримка розвитку науки в країнах Європи і створення спільного європейського наукового простору.

Гранти надаватимуться для проведення досліджень з метою вирішення важливих соціальних проблем, що постають перед Європою і світом. Фінансування отримають більше 16 тисяч університетів і дослідницьких організацій.

"Загальноєвропейський конкурс за право користуватися цими коштами допоможе знайти кращих дослідників та іноваторів, щоб разом вирішувати серйозні проблеми нашого часу в таких сферах, як енергетика, продовольча безпека, зміна клімату та старіюче населення. Сьогодні ми оголошуємо про наш намір отримати віддачу від кожного витраченого євро", - сказав комісар з досліджень, інновацій та науки Майре Гогхеган-Квінн.

Таким чином, гранти ЄС будуть спрямовані на скорочення розриву між ринком і дослідженнями шляхом демонстрації комерційного потенціалу нових технологій.

Так, більше 1 млрд. євро буде направлено на проведення досліджень в області нано- і мікросистем, фотоніки, робототехніки та технічних рішень.

Особливу увагу планується приділити фінансуванню малих і середніх підприємств, на що виділять 1 млрд. євро.

Також, очікується старт нової програми ЄС для жінок-дослідників. 1,6 млрд. євро будуть виділені на гранти молодим дослідникам, які працюють в Європі. Нова програма "ERC Synergy Grant" дозволить декільком невеликим групам вчених отримати кошти на проведення досліджень над спільним проектом.

У рамках програми Марії Кюрі 10 тисяч висококваліфікованих учених також отримають фінансування, на це виділено 900 млн. євро.

20 млн. євро з цієї суми призначені для реалізації пілотного проекту "European Industrial Doctorates", в рамках якого планується стимулювати співпрацю між університетами та дослідницькими компаніями.

За матеріалами: http://osvita.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад