В Україні 140 млрд грн зарплати виплачується у «конвертах»

В Україні 140 млрд грн зарплати виплачується у «конвертах»

Андрій Черкасов зазначив, що на багатьох підприємствах приватного типу приховується реальна заробітна плата. «Люди, які отримують зарплати в конвертах, позбавлені соціального захисту сьогодні та достойної пенсії в майбутньому», – додав А.Черкасов.

Нагадаємо, за розрахунками експертів податкової служби, у тіньовому секторі економіки сьогодні обертається від 10 до 17% коштів. Такі цифри вдалося визначити, аналізуючи діяльність підприємств з обсягом валових доходів понад 1 млн грн.

Міністерство соцполітики України напрацювало і передало на розгляд уряду 6 законопроектів щодо легалізації заробітної плати.

Раніше народний депутат України з фракції ПР Олексій Плотніков висловлював думку, що високі штрафи за неоформлених працівників легалізують економіку.

Віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко збирається стягувати 34 тис. грн за кожного неоформленого працівника. А також вважає, що завдяки легалізації праці до соціальних фондів додатково надійде 50 млрд грн.

Також С.Тігіпко наголосив, що сьогодні треба проводити рекламну кампанію, яка покликана популяризувати легалізацію доходів.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад