Кожен другий роботодавець забороняє спілкування в соцмережах на роботі

Кожен другий роботодавець забороняє спілкування в соцмережах на роботі

Роботодавці не вітають спілкування в соціальних мережах на робочому місці. Це показало дослідження, проведене порталом rabota.ua.

Як повідомляє rabota.ua, найчастіше подібні обмеження вводяться у великих компаніях, з кількістю співробітників понад 500 осіб. Чим менше компанія, тим рідкісніше можна зустріти подібні заборони.

25% опитаних зізналися, що користуються соціальними мережами та програмами передачі миттєвих повідомлень у робочий час для особистих цілей досить часто, 60% - тільки тоді, коли в них є вільний час.

В 92% випадків роботодавці вважають спілкування в соціальних мережах і за допомогою програм передачі миттєвих повідомлень нецільовою витратою робочого часу. У працівників зовсім інший погляд на речі: чверть опитаних назвали використання соціальних мереж і програм-мессенджерів безпосередньою частиною своєї роботи. А половина респондентів користуються ними для листування з колегами, і стверджують, що це прискорює вирішення робочих питань.

Повне обмеження доступу до соціальних мереж і до програм передачі миттєвих повідомлень відлякує 7% потенційних працівників, а ще 24% відмовляться працювати в таких умовах за наявності інших вигідних пропозицій. 62% респондентів заявили, що дане обмеження не вплинуло б на їхнє рішення працювати в компанії. Для 8% обмеження тільки покращило б думку про компанію.

Опитування було проведене за підтримки дослідницького бюро iVOX Ukraine на замовлення порталу rabota.ua. Опитані 284 респондента з усією України на основі бази користувачів порталу. В опитуванні для роботодавців взяла участь 41 компанія.

Джерело: http://focus.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад