Незвичайні ідеї для кар'єри і бізнесу

Незвичайні ідеї для кар'єри і бізнесу

Традиційні методи роботи бізнесі - це вчорашній день. Тільки новизна та актуальність, креатив і війна умів і ідей допомагають підприємцям підкорювати вершини. Як вони це роблять? 

А ось як ...

Підбір персоналу в ігровій формі

1. У гонитві за чайовими

Незвичайне змагання проводять у французькому місті Оре. У Франції вирішили, що всі офіціанти - це трохи спортсмени, тому серед них можна проводити змагання. Правила естафети досить прості: учасники пробігають від 100 до 150 кілометрів, витративши на це рівно 12 годин, а естафетної паличкою служить тацю з двома келихами прохолодних напоїв. Переможці змагання отримують приз у розмірі декількох десятків тисяч доларів і контракт на роботу в одній з найпрестижніших мереж ресторанів у світі.

У конкурентній боротьбі офіціанти демонструють неабияку фізичну підготовку, витривалість і, звичайно, високу професійну майстерність. Дивно, що за весь час проведення змагань жодного разу не були утрати встановлені на підносі предмети.

Ця подія традиційно привертає увагу рестораторів і туристів зі всього світу. Адже під час проведення естафети нікому і в голову не прийде скаржитися на повільне обслуговування. Організатори естафети обіцяють феєричне шоу, унікальну атмосферу і страви місцевих кухарів.

2. Лотерея для безробітних
Незвичайну лотерею влаштовує один бразильський супермаркет. У ній може взяти участь будь-яка людина, що зробив покупку на суму не менше 30 євро. Троє переможців отримують роботу, відповідну їх досвіду та професійним навичкам. Випробувальний термін - шість місяців. Після його закінчення співробітник може зберегти або втратити роботу, в залежності від результатів, яких він доб'ється за цей час. Керуючий супермаркету говорить, що після початку цієї лотереї дохід від продажу в супермаркеті підвищився в кілька разів.

Бізнес-ідеї, натхненні розставаннями

1. Допомога розбитим серцям

Згідно зі статистикою, майже кожен другий шлюб у світі розпадається. І, на жаль, розлучення - це завжди важко. Заповзятлива американка Еллі Скарборо, яка сама пережила розрив з коханою людиною, вирішила допомогти і іншим жінкам у цій складній ситуації, організувавши проект Pink Kisses.

Ось, що входить в комплекс першої допомоги для жінок, які пережили розлучення:
• щоденний план дій по виходу з депресії і налагодженню особистого життя;
• консультації психолога - фахівця з відносин, в особі одного з компаньйонів проекту;
• доставка букетів квітів для підняття настрою;
• доставка наборів шоколадних цукерок під фірмовою маркою «Краще, ніж секс» (з тим хлопцем);
• регулярні електронні листи для підняття духу і віри в себе;
• віртуальні подарунки, наприклад, програма для реалістичного багаторазового мстивого спалювання фотографії «того козла» на екрані комп'ютера;
• для дівчат, чиє душевну рівновагу можуть повернути тільки відчуття себе зіркою і захоплені погляди перехожих, є спеціальна пропозиція - фотосесія з професійним фотографом (а колись - сеанс зі стилістом-візажистом).

2. Кинули? Помстись! 

Так міг би звучати слоган одного з голландських сайтів. На ньому кинуті улюблені викладають непристойні фотографії колишніх подружок. Сайт користується шаленою популярністю. Деякі фотографії при бажанні можна навіть придбати.

Що змушує людей робити таке? Помста, образа, злість, гнів? На всьому цьому успішно заробляють власники сайту. Кажуть, що від продажів реклами вони отримують близько 100 тисяч доларів на місяць. Непогано для сайту вартістю 500 доларів.

Сміливий маркетинг виправдовує засоби

1. Скільки вішати в грамах?

На дуже небезпечний крок зважилося італійське книжкове видавництво «Feltrinelli». І пішло воно на це не від хорошого життя: справи в компанії йшли погано, книги не продавалися. Керівництвом фірми було прийнято рішення продавати видавану літературу на вагу, як овочі та фрукти. При цьому за кожен новий придбаний кілограм надається знижка. Зараз книги цього видавництва лідирують у рейтингах італійських книжкових видавництв.

2. Білбордні знайомства 

Ексклюзивну послугу пропонує своїм клієнтам сайт знайомств в Англії - розміщення фотографії і оголошення на білбордах. Ця послуга включена в платиновий пакет постійного клієнта. Таку пропозицію користується великим попитом, і кількість нових задоволених клієнтів постійно зростає. Залишається тільки сподіватися, що пошук другої половини таким способом дійсно ефективний.

Юлія Корнєва

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад