Працевлаштуванню інвалідів-підвищена увага

Працевлаштуванню інвалідів-підвищена увага

Робота для інваліда – це можливість підвищити свій соціальний статус, рівень добробуту. Для суспільства працевлаштування інваліда – це зниження напруженості на ринку праці, підвищення рівня суспільної продуктивності, вирішення багатьох соціальних проблем.

Зайнятість є однією зі сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю. Саме тому, надаючи сприяння у працевлаштуванні, служба зайнятості спільно з роботодавцем не тільки сприяє дотриманню норм закону щодо працевлаштування інвалідів, а й допомагають цим людям бути рівноправними членами суспільства, відчувати себе особистістю.

Спеціалістами Сімферопольського районного центру зайнятості ведеться постійна робота з роботодавцями по використанню заявлених вакансій для працевлаштування інвалідів: з'ясовуються умови праці, вирішується питання про атестацію робочих місць і надалі ведеться робота по підбору працівника відповідно до рекомендації МСЕК. У відділі взаємодії з роботодавцями кадрові служби підприємств можуть ознайомитися з картотекою інвалідів, які перебувають на обліку, резюме інвалідів, які активно шукають роботу за допомогою служби зайнятості.

У травні поточного року проводилося анкетування роботодавців, що не виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів в 2010 році. За результатами анкетування відбулася зустріч з представником роботодавця ТОВ «МПК «Скворцово» Світланою Бондаренко, яка ознайомилася з картотекою осіб з обмеженими фізичними можливостями, що перебувають на обліку в центрі зайнятості. Вибрані кандидатури запрошено для індивідуальної співбесіди з представником роботодавця, після яких були успішно працевлаштовані 2 особи на ТОВ «МПК «Скворцово».

Досвід переконує, що працівник з інвалідністю, як правило, має сильнішу мотивацію до збереження роботи, ніж інші працівники, отже за рівних умов він надійніший, відданіший підприємству та менш схильний до зміни місця роботи. Працівники з інвалідністю ймовірніше «вкладатимуть душу» у свою працю, оскільки для них, пов’язані з роботою соціальні контакти й соціальний статус часто є важливішими, ніж для інших працівників підприємства.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад