УКРАЇНСЬКИЙ РИНОК ПРАЦІ. НАЙАКТИВНІШІ ТА НАЙПАСИВНІШІ РЕГІОНИ В ЦИФРАХ

УКРАЇНСЬКИЙ РИНОК ПРАЦІ. НАЙАКТИВНІШІ ТА НАЙПАСИВНІШІ РЕГІОНИ В ЦИФРАХ

 Найпасивніший ринок праці в Чернігові, Херсоні та Чернівцях. У цих містах на одну вакансію відгукується середньому лише троє претендентів. А найвищі показники активності кандидатів на ринку праці в Києві. У столиці на одну вакансію відгукується в середньому 35 кандидатів. Про це стало відомо з результатів дослідження, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua.

На другому місці в списку ТОП-10 українських міст за активністю ринку праці - Дніпропетровськ, де на одне робоче місце зголошується в середньому 19 претендентів.

Тож загалом, мешканці Києва та Дніпропетровська найактивніші в пошуку роботи.

Донецьк з показником 9 відгуків на одну вакансію зайняв третю позицію в рейтингу. За ним розташувався Харків, де на одну пропозицію роботодавця зголошується 8 кандидатів.

Приблизно однакову активність проявляють шукачі у Запоріжжі, Львові і Одесі - в середньому 6 відгуків на вакансію. Ці міста розділили між собою 5-7 позиції. Також розійшлися дружбою Луганськ, Луцьк та Миколаїв - на одну пропозицію роботодавця відгукується 5 кандидатів.

Також протягом півроку зросла середньомісячна заробітна плата штатних працівників. Приміром, у Волинській області вона зросла на 11% і становить 1 тис. 816 грн. Також на ринку праці Волині було створено 9,3 тис. нових робочих місць, що становить 59,2% до річного завдання. Загалом по Україні зростання зарплати було зафіксоване на рівні 9,6%.
За її словами, за січень-травень на ринку праці Волині було створено 9,3 тис.



Джерело: УНН

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад