Неправильний менеджмент підвищує рівень стресу співробітників

Виявилося, що люди фактично перебувають на межі своїх фізичних і психологічних зусиль через неправильне керування, що здійснюють їхні керівники. Дослідники впевнені, що менеджери керують персоналом так, ніби це неживі предмети типу робочого стола, який можна переставляти туди-сюди, або комп'ютера, що вмикається чи вимикається натисканням кнопки.

Понад 40% з опитаних 400 службовців середньої ланки заявили, що постаралися б проігнорувати свого боса, якби вони стикнулися з ним на вулиці. Тобто начальник за стінами офісу став би для своїх співробітників просто порожнім місцем.

Тим часом ще 32% працівників заявили, що ними управляє людина типу доктора Джекалла та містера Хайда, тобто людина, яка здатна перетворюватися на справжнього монстра. Нарешті, 29% висловилися, що їхній бос охоче кине їх під машину, пожертвує ними, щоб лише не втратити власне тепленьке містечко.

Дослідження показало, що працівники, які терплять все це, відчувають цілодобовий стрес, що не проходить і вдома. У результаті співробітники мають проблеми зі сном, страждають від зниженої самооцінки, проблем зі здоров'ям, пов'язаних зі зниженою якістю життя. Як підсумок - працівники не бажають проявляти ретельність для добробуту компанії.

Американські вчені стверджують, що працівники вимушені упокоритися з подібним ставленням до себе, оскільки мільйони нещасних службовців позбавлені альтернативи. Зокрема, ще десять років тому становище співробітників було набагато кращим, однак тепер воно дійшло до межі.

У відповідь на образи з боку начальства працівники теж характеризують своїх босів не найкращим чином. Так, 39% уважають, що начальники їм брешуть, не вміючи підтримувати спілкування, 41% співробітників називають босів ледарями, які звалюють свою роботу на підлеглих, 31% бачать у шефах самозакоханих людей, які занадто перебільшують свої достоїнства.

Таке становище співробітників може істотно знижувати якість їхньої роботи, спричиняти дрібні диверсії.

За матеріалами: РБК daily.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад