Робочі "гріхи", які можуть спричинити звільнення

Робочі

ТОП 5 найстрашніших гріхів на роботі

1. Часто хворієте? Лікуєтеся швидше, інакше доведеться попрощатися з робочим місцем. Поставте себе на місце керівника, стали б ви терпіти людину, яка постійно відсутня. Робота стоїть на місці, інші співробітники, виконуючи доручення за вас, працюють у режимі нон-стоп. Шляхів зазвичай два, ви або терміново забуваєте про всі свої хвороби або шукаєте інше місце роботи з більш лояльним керівництвом, хоча не думаю, що вам вдасться знайти начальника, який нічого не має проти частих пропусків.

2. Обережно! Вас «підсиджують». Ще один частий випадок звільнення або значного зниження в кар'єрному плані - жалісливий колега, який здавався таким уважним, коли погоджувався готувати за вас підсумковий звіт за місяць або виконати дрібне доручення для начальника. Як виявилося пізніше, його вирішили підвищити, а вас навпаки - через відсутність зацікавленості в роботі та дуже низький ступень мотивації. Говорячи про етичну сторону справи, співробітник виглядає не дуже добре, він прагнув до того, щоб одержати вашу посаду. Але, з іншого боку, це ж ви не встигали виконати свої справи, а він просто опинився в потрібний час у потрібному місці. Будьте пильними з такими помічниками, при спілкуванні з начальником ви повинні показати, що робота виконується саме вами, а не доручається комусь ще. Складається відчуття, що ви або не здатні її виконати, або хтось робить це краще за вас.

3. Дізналися, що ви шукаєте роботу в іншому місці. Не секрет, що як тільки ми почуваємо, що готові до зміни роботи через якісь причини, ми не звільняємося моментально та розпочинаємо пошук, а продовжуючи працювати, повільно починаємо підшукувати нові варіанти. Будьте обережні, інформація про те, що ви вже готові звільнитися може не сподобатися вашому начальству. Думка виникає наступна: «Оскільки він уже шукає роботу, виходить, можна звільнити прямо зараз або підшукувати заміну.» І справа не в тому, що на вас будуть косо дивитися до моменту звільнення, а в тому, що ваші плани можуть змінитися. Надалі ви забудете про зміну роботи, а начальник буде пам'ятати про це та в будь-якому зручному випадку захоче вас замінити, щоб уникнути неприємних сюрпризів зі звільненням за власним бажанням. Якщо вже ви вирішили змінити роботу, максимально довго зберігайте інкогніто, інакше неприємної розмови вам не уникнути.

4. Постійно спізнюєтеся. Пропоную раз і назавжди відмовитися від цієї шкідливої звички. І в кар'єрі, і в житті немає нічого гіршого за непунктуальну людину. Деякі психологи говорять, що це може стати коренем всіх невдач. Адже якщо юдина постійно спізнюється, виходить, ненадійна і може підвести в будь-який момент, якщо ненадійна, то навіщо мати з нею справи, краще знайти людину надійну, котра вміє дотримуватися свого слова. Здавалося б, такий дріб'язок як запізнення можуть поставити хрест на будь-якій кар'єрі. Не думайте, що якщо начальник не завжди фіксує ваші запізнення, це значить, що він їх зовсім не зауважує, рано чи пізно йому це набридне, і вам підшукають заміну.

5. Ніколи не затримуєтеся на роботі. Даний пункт відноситься тільки до тих, хто не встигає закінчити всі свої справи до кінця робочого дня, проте із задоволенням все-таки йде о 5 або 6 годині додому. Пам’ятайте, робота хоч і не вовк, але до лісу все ж може втекти. Намагаємося встигати всі справи, які намічені у вашому щоденнику. Однак час від часу на роботі однаково трапляються форс-мажори, у таких випадках потрібно або прийти раніше або закінчити пізніше, і не бійтеся вкрасти в себе декілька годин вечірнього відпочинку. Таку ретельність начальник обов'язково оцінить, і якщо ваша робота приносить певні плоди - чекайте на винагороду наприкінці місяця.

Однак якщо вам загрожує звільнення, у вас є шанс покращити ситуацію.

Як запобігти звільненню?

Відповісти на це запитання можна елементарно. Працюйте на совість і дотримуйтеся правил, викладених вище. Не варто думати, що звільняють лише за прогули або серйозне порушення. Подібні провини накопичуються й у результаті можуть стати більш серйозним порушенням ніж прогул. Здається, що справжній професіонал ніколи не потрапить в халепу, тому що він знає, що таке робота, чому потрібно бути максимально відповідальним під час її виконання. Але звільнення може загрожувати кожному співробітникові, виходить, потрібно бути завжди напоготові та пам'ятати, що незамінних людей не буває.

Джерело: http://tomhunt.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад