На дефіцитні спеціальності медиків будуть приваблювати службовим житлом

На дефіцитні спеціальності медиків будуть приваблювати службовим житлом

У Мінохорониздоров’я повідомляють, що це дасть можливість забезпечити службовим житлом, у першу чергу, медичних працівників первинного рівня та медичних працівників "дефіцитних" спеціальностей (неонатологів, педіатрів, фтизіатрів, рентгенологів, патологоанатомів, бактеріологів, епідеміологів, лаборантів, працівників швидкої медичної допомоги та судово-медичної експертизи й т.п.).

Зазначається, що щорічно зростає кількість сільських закладів охорони здоров'я, які не забезпечені жодним медичним працівником (652 фельдшерсько-акушерських пунктів, 422 сільські лікарські амбулаторії, 6 дільничних лікарень), не мають власного житла понад 3 тис. лікарів первинної медико-санітарної допомоги (14,3% від загальної кількості). Відсутність службового житла, у першу чергу у зазначених категорій медичних працівників, негативно впливає на доступність і якість медичної допомоги, стан здоров'я населення.

На думку представників Мінохорониздоров’я, створення мотивації для залучення молоді до роботи в закладах охорони здоров'я дасть можливість вирішити проблему кадрового забезпечення закладів охорони здоров'я, у першу чергу тих, які надають первинну медико-санітарну допомогу.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад