Селяни більше не тримаються за землю — соціологічні дослідження

Селяни більше не тримаються за землю — соціологічні дослідження

Лише кожен п'ятий селянин вирощує продукцію на продаж, а 66,2% сільських мешканців взагалі не хочуть працювати на землі.

 «Селяни перестали триматися за землю так, як це було ще 10 років тому. 66,2% опитаних сільських жителів не хочуть працювати на землі. 45,2% не отримують від неї доходу. Тобто живуть у селі, але працюють не в сільському господарстві. Тільки 18,7% селян вирощують продукцію на продаж, тоді як 71,4% — ні», — зазначає Ткаченко.

Як повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна, проблема продажу землі селян хвилює мало.

«Серед проблем, які хвилюють українське село, в перших рядах — безробіття, погана якість доріг, медичних послуг, пияцтво і наркоманія, тоді як питання розпаювання і приватизації землі — на передостанньому місці. Тобто можна зробити висновок, що в останнє десятиліття в ментальності українських селян відбулися структурні зміни, які змінили їх ставлення до землі... Селяни хочуть працювати, але не на землі», — додала Ткаченко.

Дослідження проводилося з 28 березня по 15 квітня. Усього, згідно вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 2000 респондентів в 123 селах, розташованих у 24 областях та АР Крим. Опитані репрезентують доросле населення України старше за 18 років. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -2,2%.

Джерело: dengi.ua


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад