В IT-індустрії найбільше затребувані технічні фахівці

В IT-індустрії найбільше затребувані технічні фахівці

За інформацією рекрутерів, приблизно однаковим є відсоткове співвідношення між вакансіями для IT-фахівців Help-desk (12%), консультантів з впровадження та супроводу ERP-систем (12%), а також IT-аналітиків і тестувальників (близько 12%).

Найменшим попитом користуються вакансії для IT-sales (5%) і керівників: CIO, IT-директори, їхні заступники, начальники IT-відділів і інших керівників галузі (загалом 8%).

Критеріями, на які звертає увагу більшість шукачів при виборі робочого місця є:

- високий рівень заробітної плати;

- нематеріальне заохочення у вигляді професійного навчання за рахунок компанії, закордонних відряджень, повного соціального пакета;

- репутація компанії на ринку праці.

На думку аналітиків компанії, стабілізація ринку праці в 2010 році спричинила той факт, що в 2011 динаміка зарплатних очікувань IT-фахівців повернулася до традиційних показників, а саме до незначного їхнього підвищення без різких коливань. За їхніми спостереженнями, зростання зарплатних очікувань у даний період варіюється в межах 5-10%.

У той же час для першої половини 2011 року характерне і стабільне зростання низки вакансій. Їхня кількість продовжує зростати, перевищуючи докризові показники практично вдвічі. Затребуваність IT-фахівців в 2011 році залишається на такому ж високому рівні, що й в 2010. Зазначено тенденцію компаній до втримання вже наявних кваліфікованих кадрів, а також до "формування" професіоналів з молодих фахівців усередині компанії.

У цілому, описуючи на сьогоднішній день ринок праці IT-фахівців, аналітики зазначають збільшення кількості молодих кадрів і намічені тенденції до стабільного розвитку працівника в межах однієї компанії при зміні роботи не частіше 1 разу протягом 1-3 років.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад